Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο τελικός της… ζωής τους (μέχρι τον επόμενο)!

Ο τελικός της… ζωής τους (μέχρι τον επόμενο)!
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 00:05

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το μότο του Ολυμπιακού, ειδικά αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του προσπάθειες, είναι το «we keep on dreaming», δηλαδή συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Για να γίνουν πράξη τα όνειρα ωστόσο, και μιλάμε για τα όνειρα που βλέπουμε με τα μάτια ανοιχτά γιατί αυτά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, επιβάλλεται το μότο να είναι το: we keep on fighting. Δηλαδή, συνεχίζουμε να μαχόμαστε.

Προσωπικά βλέπω την αυριανή ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε στην ως τελικό. Μόνο αν βλέπει και η ομάδα ως τέτοιο κάθε ματς στην Ευρώπη, και δεν χαλαρώνει, θα φτάσει κάποια στιγμή στο να συμμετάσχει στον τελικό των... τελικών. Στο τέρμα της διαδρομής δηλαδή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες από την ομολογουμένως κακή συμπεριφορά της άμυνας των Τούρκων στο ματς του Γ.Καραϊσκάκης και όχι μόνο.

Χαζεύοντας τα τέρματα υπέρ της και κατά στα φετινά ματς που έχει δώσει στην έδρα της. Σκοράρει, κατά μέσο όρο σε Conference League, Europa League και τουρκικό πρωτάθλημα, 2,5 γκολ ανά ματς και δέχεται 1,7 γκολ ανά ματς.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν ότι σκοράρει αρκετά και δέχεται σίγουρα ένα γκολ παρότι φαίνεται να έχει μια άμυνα με παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Το είδαμε και στο Καραϊσκάκη. Προφανώς η εικόνα της αλλάζει μακριά από το σπίτι της και όταν αντιμετωπίζει αληθινά καλές ομάδες. Το σίγουρο είναι πως η Φενέρμπαχτσε θα δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. Δεν θα παραδοθεί αμαχητί. Άλλωστε, το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο στρατόπεδο των «κίτρινων καναρινιών» είναι στα όρια της υπεροψίας και της αλαζονείας απέναντι στον Ολυμπιακό, παρότι δεν έχουν το προβάδισμα για την πρόκριση. Γι' αυτό επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να μπει στο ματς με τη μέγιστη συγκέντρωση και διάθεση για μάχη.

Σύμφωνα, με τα λεγόμενα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη τύπου ενόψει της ρεβάνς, δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού απέναντι στους Τούρκους.

Στόχος του «Μέντι» είναι η ομάδα του να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Να στριμώξει την Φενέρμπαχτσε στο μισό του δικού της γηπέδου, να την τρομάξει και να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές της αδυναμίες. Πρόκριση μόνο με νίκη θέλει ο Βάσκος τεχνικός.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, μπορεί ο Βάσκος τεχνικός να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο σε όλους στο Ρέντη, είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγιση που έχουμε συνηθίσει να έχει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να είναι στους «4» ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και έχει πολλούς λόγους για να το θέλει που δε χρειάζονται ανάλυση. Τα ημιτελικά ας περιμένουν, προηγείται ο αυριανός... τελικός πριν από τον επόμενο.

Διαβάστε επίσης

Έχει τον... τρόπο!

Έχει τον... τρόπο!

Μετρ των προκρίσεων με ένα σπουδαίο σερί, ο Xoσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ...