Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχει τον... τρόπο!

Έχει τον... τρόπο!
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:10

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ένα όπλο του Ολυμπιακού, στην αποψινή του μάχη, απέναντι στην Φενέμπαχτσε, είναι ο ίδιος ο προπονητής του. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ένας προπονητής, ο οποίος όσο διάστημα κάθεται στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του, με μεγάλες προκρίσεις. Προκρίσεις σε νοκ άουτ αγώνες, όσο και σε φάσεις ομίλων, οι οποίες τον έχουν αναγάγει σε… μετρ του είδους. Ο Ολυμπιακός έχει άλλο ένα όπλο, λοιπόν, στα χέρια του, Έναν προπονητή, ο οποίος ξέρει πως να διαχειρίζεται διπλά ματς, τα οποία φέρνουν πρόκριση.

Ο Μεντιλίμπαρ έχει δείξει αυτά τα χρόνια πως μπορεί να διαχειριστεί μεγάλα παιχνίδια στην Ευρώπη. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επελέγη από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να θέλουν να πετύχουν στο Conference League και να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει στο βιογραφικό του δέκα παιχνίδια στην Ευρώπη και άλλα δύο παιχνίδια στον 2ο γύρο του Ιντερτότο το 2005, όταν δεν είχε περάσει το εμπόδιο της Έκομαξ Κλουζ ως προπονητής της Αθλέτικ, με την πρόκριση τότε να κρίνεται στα πέναλτι.

Τα αμέσως επόμενα του ματς στην Ευρώπη ήταν αυτά στη Σεβίλλη τη σεζόν 2022/23 στον δρόμο προς τον τελικό του Europa League κόντρα στη Ρόμα. Μάλιστα, τότε ο Μεντιλίμπαρ είχε πάρει δύο μεγάλες προκρίσεις.

Με τον Ολυμπιακό, τα εκτός έδρας αποτελέσματα είναι γνωστά, η νίκη με 1-0 στην έδρα της Φερεντσβάρος στα νοκ – άουτ πλέι – οφ και το 6-1 στην Μπάτσκα Τοπόλα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16».

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι σε όλα τα ανωτέρω παιχνίδια εκτός έδρας, για τις ομάδες του Μεντιλίμπαρ, σκόραραν πάντα Μαροκινοί (Εν Νεσύρι, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί).

Γίνεται, λοιπόν, σαφές, ότι ο Θρύλος έχει στον πάγκο του, έναν προπονητή ικανό να παίρνει προκρίσεις, και ιδιαίτερα εκτός έδρας. Άλλο ένα όπλο, των Πειραιωτών, στη «μάχη» κατά της Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε επίσης

Να τη φέρει στον ρυθμό του

Να τη φέρει στον ρυθμό του

Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει επ’ ουδενί να παρασυρθεί, από τον ρυθμό της Φενέρ. Αντιθέτως, πρέπει να επιβάλλει τον δικό του...