Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαυρογενίδης: «Θα τη θυμόμαστε αυτή τη μέρα για μία ζωή»

Μαυρογενίδης: «Θα τη θυμόμαστε αυτή τη μέρα για μία ζωή»
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 19:51

Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, που καθοδήγησε από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο την Κ149 αντί του τιμωρημένου Σωτήρη Συλαϊδόπουλου, μίλησε για τις σπουδαίες στιγμές που ζει όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στον τελικό του Youth League, τονίζοντας ότι τα Λιοντάρια έχουν καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα τη θυμόμαστε αυτή τη μέρα για μία ζωή, αλλά το θέμα είναι ότι αυτές τις εικόνες, τις παραστάσεις που δημιουργούν τα παιδιά, αυτοί θα τις θυμούνται για μια ζωή. Είναι δύο υπέροχες μέρες για τον Ολυμπιακό, η πρώτη ομάδα χθες και τα παιδιά σήμερα έχουν καταφέρει κάτι ανεπανάληπτο. Όλη η διαδρομή για μας είναι τόσο διδακτική, μεγαλώνει τόσο τα παιδιά σ’ αυτή τη διαδικασία εκπαίδευσης. Βέβαια, όσο μπορούμε πρέπει να είμαστε ταπεινοί, γιατί έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, τον τελικό του Youth League.

Ποιος θα το φανταζόταν πριν από τόσα χρόνια. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι κι αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για όσες θυσίες έχουν κάνει μέχρι τώρα, στο staff της Κ19, στον Κ. Συλαϊδόπουλο, φυσικά στον πρόεδρο. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα νιώθει πάρα πολύ περήφανος για όλα αυτά που έχει επενδύσει και νομίζω όλος αυτός ο χρόνος, όλη αυτή η δουλειά τόσα χρόνια έχει πιάσει τόπο».

Για την ηρεμία των παιδιών: «Αυτό που είπαμε στα παιδιά είναι σε αυτά τα ματς να μπορείς να ελέγξεις τα συναισθήματά σου. Μόνο τότε μπορείς να βγάλεις αυτά που θέλεις βάσει του πλάνου. Είχαμε να κάνουμε με μία ομάδα που μοιάζει πάρα πολύ με μας. Έχει αποκλείσει κι αυτή θεωρητικά πάρα πολλά αουτσάιντερ. Οπότε στηριζόταν πολύ στο ομαδικό πνεύμα. Το ίδιο κι εμείς. Και στις στιγμές που βρήκαμε τις δυσκολίες τα παιδιά ήταν ενωμένα και ανταπεξήλθαμε. Αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι στην τελική ενέργεια, στο επιθετικό τρίτο ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι και νωρίτερα».

Για το αν υπήρχε ιδιαίτερη προπόνηση στα πέναλτι: «Ήταν το 4ο ή το 5ο παιχνίδι της Ναντ που πήγε στα πέναλτι, για μας το 3ο. Οπότε είμαστε υποχρεωμένοι μέσα σ’ αυτή τη διαδικασία να προπονούμαστε και στα πέναλτι. Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς εκτελούμε πολλά πέναλτι στις προπονήσεις, αλλά ταυτόχρονα αναλύουμε όλους τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων και ξέρουμε πού περίπου χτυπούν τα πέναλτι».

Για τη δυσκολία του Κουτσίδη από την Πόλη ταξίδεψε στη Νιόν: «Θα λιποθυμήσει από την κούραση, αλλά είναι τόσο μεγάλο το κίνητρο που ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια. Κι αυτός κι όλα τα παιδιά, όσοι μπήκαν, όσοι δεν μπήκαν και δεν ήρθαν μαζί μας, όλοι είναι υπέροχοι κι έχουν συμβάλλει σε αυτή τη διαδρομή».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Ο... γουρλής Κουτσίδης!

Ο... γουρλής Κουτσίδης!

Ο νεαρός στόπερ του Θρύλου έχει ζήσει τα πάντα μέσα σε 16 ώρες και έχει φέρει τύχη στον Σύλλογο!