Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε βάψε τη νύχτα ερυθρόλευκη και γράψε ιστορία!

Θρύλε βάψε τη νύχτα ερυθρόλευκη και γράψε ιστορία!
Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 - 10:00

Το μότο του Ολυμπιακού, ειδικά αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του προσπάθειες, είναι το «we keep on dreaming», δηλαδή συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Για να γίνουν πράξη τα όνειρα ωστόσο, και μιλάμε για τα όνειρα που βλέπουμε με τα μάτια ανοιχτά γιατί αυτά έχουν τη μεγαλύτερη σημασία, επιβάλλεται το μότο να είναι το: we keep on fighting. Δηλαδή, συνεχίζουμε να μαχόμαστε.

Προσωπικά βλέπουμε την αποψινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα ως πρόωρο μεγάλο τελικό. Μόνο αν βλέπει και η ομάδα ως τέτοιο κάθε ματς στην Ευρώπη, και δεν χαλαρώνει, θα φτάσει κάποια στιγμή στο να συμμετάσχει στον τελικό των... τελικών. Στο τέρμα της διαδρομής δηλαδή μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να παίξουν έναν ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το κίνητρο είναι τεράστιο.

Σύμφωνα, με τα λεγόμενα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην συνέντευξη τύπου ενόψει της ρεβάνς, δεν πρόκειται να αλλάξει φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού απέναντι στους Άγγλου.ς

Στόχος του «Μέντι» είναι η ομάδα του να κυριαρχήσει στο γήπεδο. Να στριμώξει την Άστον Βίλα στο μισό του δικού της γηπέδου, να την τρομάξει και να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές της αδυναμίες. Μόνο νίκη θέλει ο Βάσκος τεχνικός και δεν συμβιβάζεται με τίποτε άλλο.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, μπορεί ο Βάσκος τεχνικός να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του, ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο σε όλους, είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει η προσέγγιση που έχουμε συνηθίσει να έχει η ομάδα στα τελευταία παιχνίδια.

Επιβάλλεται ο Ολυμπιακός να είναι στον τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Και έχει πολλούς λόγους για να το θέλει που δε χρειάζονται ανάλυση. Ο τελικός της 29ης Μαϊου στην OPAP Arena ας περιμένει, προηγείται ο αποψινός... τελικός πριν από τον επόμενο.

Διαβάστε επίσης