Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Υπόκλιση στον «στρατηγό» του Θρύλου!

Υπόκλιση στον «στρατηγό» του Θρύλου!
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 17:42

«Χρυσή» σελίδα στην ιστορία του έγραψε ο Ολυμπιακός, την Μεγάλη Πέμπτη (2/5), αφού «διέλυσε» με 4-2 την Άστον Βίλα στο «Villa Park», στον πρώτο ημιτελικό του Conference League και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, στην «Opap Arena». Η φετινή ευρωπαϊκή πορεία/επιτυχία του Θρύλου έχει, ξεκάθαρα, τη «σφραγίδα» του «στρατηγού» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ!

Μάλιστα, πέρα από τη Marca, κι άλλα Μέσα στην Ισπανία αποθεώνουν τον προπονητή των «ερυθρόλευκων».

«Ο πρώτος αγώνας των ημιτελικών του Conference League επιβεβαίωσε, ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και η Ευρώπη είναι ένα ειδύλλιο», αναφέρει η ιστοσελίδα besoccer στην ισπανική της έκδοση και συνεχίζει: «Όλα ξεκίνησαν με την άφιξή του στη Σεβίλλη. Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, κέρδισε το Europa League και έτσι, η ισπανική ομάδα έσωσε μια σεζόν που φαινόταν άσχημη επειδή τους άφηνε εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν. Με τα ηνία στα χέρια του από τα προημιτελικά, απέκλεισε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Γιουβέντους και νίκησε τη Ρόμα στον μεγάλο τελικό. Την επόμενη χρονιά, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να σταματήσει να τον υπολογίζει, όταν η ομάδα είχε ήδη δύο ισοπαλίες στη φάση των ομίλων του Champions League με Λανς και PSV Αϊντχόφεν. Από την Ελλάδα, μέχρι τότε, είχαν σημειώσει την τεχνογνωσία του Μεντιλίμπαρ, ο οποίος δέχτηκε δουλειά στον Ολυμπιακό, χάρη στον οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Conference League, ώστε να έχει ήδη εμπειρία στις τρεις βασικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ακόμη και στο Κύπελλο Intertoto. Εκεί έπαιξε, το 2005, με την Αθλέτικ που αποβλήθηκε, στον δεύτερο γύρο, στα πέναλτι από την Κλουζ μετά από μια ήττα 1-0 στη Ρουμανία και 1-0 υπέρ στην Ισπανία. Περιέργως, αυτός είναι ο μόνος αποκλεισμός που έχει υποστεί ο Ισπανός προπονητής σε όλη του την καριέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γνώρισε άλλες δύο ήττες, αλλά δεν στοίχησαν. Πρόκειται για την ήττα με 1-0 στην Τουρκία από τη Φενέρμπαχτσε στη ρεβάνς των προημιτελικών και το 1-4 στην Αθήνα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στους 16».

Να σημειωθεί, πως ο Βάσκος προπονητής των Πειραιωτών, στα 17 ευρωπαϊκά του ματς, μετράει οκτώ νίκες, έξι ισοπαλίες, τρεις ήττες και ένα τρόπαιο, το Europa League του 2023 με τη Σεβίλλη, ενώ μην ξεχνάμε, ότι έδωσε το «παρών» και στον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

Διαβάστε επίσης