Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Οδηγός» για τον Ολυμπιακό η σοβαρότητα του «Μέντι»

«Οδηγός» για τον Ολυμπιακό η σοβαρότητα του «Μέντι»
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 21:05

Ο Ολυμπιακός έγραψε μία ακόμη «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του, την Μεγάλη Πέμπτη (2/5), όταν «διέλυσε» με 4-2 την Άστον Βίλα στο «Villa Park», στον πρώτο ημιτελικό του Conference League και απέκτησε πολύ σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό, στην «Opap Arena». Και σίγουρα, η φετινή «τρελή» ευρωπαϊκή πορεία (και επιτυχία) του Θρύλου έχει τη «σφραγίδα» του Βάσκου «στρατηγού», Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ωστόσο, ο Ισπανός προπονητής κρατά προσγειωμένους τους ποδοσφαιριστές των «ερυθρόλευκων».

Στις δηλώσεις του, ο τεχνικός των Πειραιωτών είπε: «Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι. Να είμαστε δυνατοί. Να μην πέσουμε στην παγίδα ότι κάτι έχει τελειώσει. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι». Και αυτό τόνισε ο «Μέντι» και στους παίκτες του Ολυμπιακού, χτυπώντας τους το «καμπανάκι».

«Συγχαρητήρια σε όλους για την εμφάνιση και την προσπάθεια, φυσικά και για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Αξίζαμε αυτή τη νίκη, με βάση όσα κάναμε στο γήπεδο και την πήραμε. Συνεχίζουμε, όμως. Δεν μένουμε εδώ, διότι δεν έχει τελειώσει κάτι και μπροστά μας έχουμε τη ρεβάνς. Πανηγυρίσαμε, το χαρήκαμε, αλλά εδώ τελειώνουν οι πανηγυρισμοί και το πάρτι. Πρέπει να περιμένουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι από αυτό που δώσαμε στην έδρα της Αστον Βίλα. Έναν πιο δύσκολο αγώνα. Δεν έχουμε περάσει και όλοι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στη ρεβάνς που θα γίνει στην έδρα μας, γιατί η αντίπαλός μας είναι μεγάλη ομάδα και θέλει να βγάλει αντίδραση. Θα έχετε δύο μέρες ρεπό, για να ξεκουραστείτε, αλλά θέλω να σας ζητήσω κάτι. Να είστε προσεκτικοί και να έχετε το μυαλό σας στη ρεβάνς, όχι στον τελικό. Δεν θέλω ν’ ακούσω κουβέντα για τελικό, ούτε μια λέξη. Ξεχάστε τον τελικό, γιατί δεν έχουμε προκριθεί. Αν πετύχουμε τον μεγάλο στόχο και τα καταφέρουμε, θα έχουμε πολλές μέρες για να πανηγυρίσουμε. Ξαναλέω, μην κάνουμε το λάθος και θεωρήσουμε ότι περάσαμε στον τελικό, γιατί αυτό θα είναι πρόβλημα. Είμαστε αφοσιωμένοι στη ρεβάνς και μόνο εκεί», τόνισε, μεταξύ άλλων, προς τους παίκτες του ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Ο Βάσκος έχει περάσει, εδώ και καιρό, τη φιλοσοφία του στην ομάδα του Πειραιά. Για αυτό και ο Πορτογάλος εξτρέμ του Θρύλου, Ντανιέλ Ποντένσε, δήλωσε: «Βήμα-βήμα, δεν κοιτάμε τον τελικό».

Διαβάστε επίσης