Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Λουτσιάνο: «Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που δυσκολεύονται οι ελληνικές ομάδες να κάνουν»

Λουτσιάνο: «Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που δυσκολεύονται οι ελληνικές ομάδες να κάνουν»
Σάββατο, 4 Μαΐου 2024 - 19:28

Στην «τρελή» πορεία του Ολυμπιακού στο Conference League αναφέρθηκε ο Λουτσιάνο, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ στάθηκε και στην τεράστια επιτυχία της ομάδας Νέων, με την κατάκτηση του Youth League (αντίστοιχου Champions League).

Αρχικά, ο βετεράνος άσος του Θρύλου δήλωσε: «Κοίτα να δεις, να ξεκινήσουμε από τους Νέους. Τα νέα ταλέντα που υπάρχουν στην Ελλάδα και είναι αρκετά. Εμείς μόνο δεν δίνουμε σημασία στα ταλέντα. Το είχα πει από τότε που ήμουν στον Ολυμπιακό. Στην Ελλάδα ένα παιδί 16-17 ετών δεν είναι έτοιμο να παίξει στην Ελλάδα και όταν πάει 21-22 είναι μεγάλο».

Όσο για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων», ο Λουτσιάνο υπογράμμισε: «Πήρε σειρά από τους Νέους η μεγάλη ομάδα. Πλησιάζει να πετύχει κάτι που δύσκολα πετυχαίνουν οι ελληνικές ομάδες. Τώρα είναι κοντά ο Ολυμπιακός, μετά την πανέμορφη νίκη απέναντι στην Άστον Βίλα. Είχα πει σε μία συνέντευξη σε ραδιόφωνο που είχα δώσει στον Πειραιά, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην Αγγλία. Νομίζω, ότι δεν τον σεβάστηκε η Άστον Βίλα, δεν τον υπολόγισε πολύ. Πίεσε ψηλά ο Ολυμπιακός από την αρχή. Οφείλεται πολύ στον προπονητή η επιτυχία του Ολυμπιακού, τον Μεντιλίμπαρ. Οι προηγούμενοι προπονητές προσπαθούσαν να κάνουν τα πάνω-κάτω. Είναι μεγάλη και άξια επιτυχία, δεν ήταν τυχαίο το αποτέλεσμα, το άξιζε πολύ. Έδωσε κουράγιο η πρόκριση με 6-1 επί της Μακάμπι. Δεν κουράζομαι να το πω ότι πολύ άξια νίκησε ο Ολυμπιακός, ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που ήταν πεσμένη. Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι το επόμενο. Έχει το προβάδισμα, την ψυχολογία, αλλά θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Αν κάνει το 60% του αγώνα στην Αγγλία, πιστεύω ότι θα προκριθεί».

Τέλος, ο βετεράνος άσος στάθηκε στους πρωταγωνιστές των Πειραιωτών και τόνισε: «Ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο από την αρχή της χρονιάς. Δεν το λέω επειδή είναι συμπατριώτης μου, θα πω για τον Ροντινέι, ο οποίος κρίμα που δεν τον καλούν στην Εθνική Βραζιλίας. Ο Κάρμο έδωσε ισορροπία στην άμυνα. Θα πω επίσης τον Έσε, που μου κάνει εντύπωση, δύσκολα κάνει λάθος και κάνε πολλά χιλιόμετρα. Θα πω τον Ελ Κααμπί, τον Ποντένσε».

Διαβάστε επίσης