Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ότι αρχίζει με Έσε, τελειώνει με χαρά!

Ότι αρχίζει με Έσε, τελειώνει με χαρά!
Τρίτη, 7 Μαΐου 2024 - 15:35

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Μια από τις μεταγραφές του Ολυμπιακού που έκλεψαν με το «καλημέρα» την καρδιά των φιλάθλων της ομάδας, ήταν ο Σαντιάγκο Έσε. Ο Αργεντινός χαφ, στα 22 του χρόνια, έχει πάρει φανέλα βασικού στο μεγάλο λιμάνι και αποτελεί βαρόμετρο στην μεσαία γραμμή του Θρύλου, έχοντας ωστόσο καλή συνεργασία και με τους υπόλοιπους χαφ της ομάδας του Πειραιά.

Ο Αργεντινός ήταν ξανά ένα «αθόρυβος» MVP του Ολυμπιακού κόντρα στο πρώτο ματς με την Άστον Βίλα, αφήνοντας το στίγμα του και στο ματς του «Villa Park» με το γκολ του.


Ο Σαντιάγκο πρόκειται για τον πιο ακούραστο «εργάτη» που κάνει τα πάντα και συμφέρει και παίζει ασταμάτητα από τον περασμένο Ιανούαριο.

Με εξαίρεση κάποια προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε στο ξεκίνημα της σεζόν (κυρίως μετά από το χτύπημα στη μύτη, στον αγώνα με την Φράιμπουργκ που δεν… τιμωρήθηκε ποτέ) και κάποιες «ανάσες» που του έδωσε ο Μεντιλίμπαρ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Λατινοαμερικάνος μέσος, παίζει στα… κόκκινα και αυτή τη στιγμή ο… λογαριασμός του «γράφει» 6.717 λεπτά και 82 συμμετοχές, σε όλες τις διοργανώσεις με Ολυμπιακό και Ουρακάν.

Ο ταλαντούχος χαφ, έχει γίνει σημαντικός στον Πειραιά και τόσο σε σύστημα με δύο χαφ, όσο και με τρεις, έδωσε πολλές λύσεις, ιδιαίτερα στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου «κολλάει» σαν… βδέλλα στον αντίπαλο και μαρκάρει με πολύ… επίμονο στιλ. Γενικότερα, σε αντίθεση με άλλους παίκτες που περνάνε τον Ατλαντικό, ο Έσε έχει προσαρμοστεί πολύ εύκολα στον Πειραιά και μπήκε αμέσως στο κλίμα της ομάδας.

Εκτός από όλα τα σπουδαία που κάνει στο ανασταλτικό κομμάτι, είναι εξαιρετικός και στο δημιουργικό κομμάτι, έχοντας μία εξαιρετική παράδοση. Όταν σκοράρει ή δημιουργεί γκολ ο Θρύλος πάντα νικάει και είναι τρεις οι περιπτώσεις.

Βρήκε δίχτυα στον αγώνα με αντίπαλο την Άστον Βίλα για το 2-4. Είχε με τη Γουέστ Χαμ στη νίκη με 2-1 στο Ναό την πάσα στον Φορτούνη για να βγει μετά η γκολάρα του Έλληνα μεσοεπιθετικού με τη φοβερή κίνησή του αλλά και ασίστ (την πάσα στον Ναβάρο για το γκολ του) στο 4-1 με τη Λαμία.


Στην πρώτη του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, ο 22χρονος άσος κάνει τη διαφορά και μακάρι να ριζώσει στο Λιμάνι για πολλά χρόνια.

Διαβάστε επίσης