Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γράφει ιστορία στην Ευρώπη ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού!

Γράφει ιστορία στην Ευρώπη ο «στρατηγός» του Ολυμπιακού!
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 12:16

Με το «μαγικό ραβδί» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Ολυμπιακός ζει τη σπουδαιότερη σεζόν της ιστορίας του στην Ευρώπη! Εξάλλου, την Πέμπτη (9/5), ο Θρύλος έζησε μία μυθική βραδιά, έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία (μέχρι την επόμενη), αφού με δύο γκολ του φοβερού και τρομερού Αγιούμπ Ελ Κααμπί, «τσάκισε» (2-0, 6-2) την «πανάκριβη» Αστον Βίλα στον δεύτερο ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε πανάξια και θριαμβευτικά, στον τελικό του Conference League στην «Opap Arena» (29/5).

Ο «στρατηγός» των «ερυθρόλευκων», μάλιστα, είναι ο πέμπτος προπονητής που προκρίνεται σε δύο διαδοχικούς ευρωπαϊκούς τελικούς, με δύο διαφορετικές ομάδες, μετά την περσινή κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη!

Σπουδαίο επίτευγμα για τον 63χρονο κόουτς των Πειραιωτών, καθώς πρόκριση σε δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς, με δύο διαφορετικές ομάδες, έχουν πετύχει μόνο τέσσερις ακόμα στην ιστορία, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Ράφα Μπενίτεθ και ο Τόμας Τούχελ.

Στον τελικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε περίπτωση κατάκτησης του Conference League, κόντρα στη Φιορεντίνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα γίνει ο δεύτερος με back-to-back ευρωπαϊκούς τελικούς, με διαφορετικές ομάδες, μετά τον Μπενίτεθ, το 2004 και το 2005.

Διαβάστε επίσης