Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιόβετιτς στο gavros.gr: «Θέλω να σκοράρω στον τελικό, το ευρωπαϊκό το καλύτερο δώρο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»

Γιόβετιτς στο gavros.gr: «Θέλω να σκοράρω στον τελικό, το ευρωπαϊκό το καλύτερο δώρο για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού»
Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024 - 11:25

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Στέφαν Γιόβετιτς έχει βάλει την «σφραγίδα» του στους αγώνες του Ολυμπιακού. Ο «Spiderman» του Θρύλου είναι καταλυτικός στο παιχνίδι των Πειραιωτών σκοράροντας καθοριστικά γκολ.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός με την ποιότητα, την οξυδέρκεια, την εμπειρία, την τεχνική, το πάθος του και την αποτελεσματικότητά του κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα και είναι εκ των κορυφαίων σε απόδοση ποδοσφαιριστών, όποτε του δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστεί.

Ο πρώην άσος των Μάντσεστερ Σίτι, Φιορεντίνα, Ίντερ, Σεβίλλης, Μονακό, Παρτιζάν και Χέρτα, απολαμβάνει πάλι το ποδόσφαιρο και αυτό αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο με τις επιδόσεις του.

Στη διάρκεια της Media Day για τον τελικό ο διεθνής Μαυροβούνιος φορ, μίλησε για τον ιστορικό τελικό του Conference League, με αντίπαλο την Φιορεντίνα στην OPAP Arena.

Η κορυφαία στιγμή για εκείνον ήταν αδιαμφισβήτητα το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (1-6) που άλλαξε όλη την ψυχολογία της ομάδας, παρότι πίστευε από την αρχή στην ομάδα του, ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Συμπλήρωσε δε, πως άπαντες πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους, όπως κάνουν ως τώρα, για να φέρουν το τρόπαιο στο «σπίτι» και να γράψουν ιστορία με τον σύλλογο στα 100 χρόνια της ιστορίας του.

Παράλληλα, ο «Γιο-Γιο» μίλησε και για τον Μεντιλίμπαρ και τον… αέρα αλλαγής που έχει φέρει, αλλά και για την Φιορεντίνα που πέρασε 5 υπέροχα χρόνια εκεί. Τέλος, έστειλε το μήνυμα του και μια υπόσχεση στον κόσμο ενόψει του τελικού.

Ο τελικός του Conference League είναι σε λίγες ημέρες. Ποια είναι τα συναισθήματά σου για το ματς με τη Φιορεντίνα; Έχεις άγχος;

«Είναι ο πρώτος μου τελικός σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και είμαι ενθουσιασμένος, αλλά υπάρχει πίεση αυτές τις ημέρες για να πετύχουμε τον στόχο. Όμως, θεωρώ ότι όταν θα έρθει η ώρα του παιχνιδιού, οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα θα ξεχαστούν και θα τα δώσουμε όλα για το τρόπαιο. Δεν μπορώ να περιμένω».

Η δίψα του πρωτάρη σε τελικούς μπορεί να αποτελέσει το ατού του Ολυμπιακού;

«Πιστεύω σε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια, παίζει σημαντικό ρόλο η εμπειρία και στην ομάδα μας έχουμε παίκτες που διαθέτουν τεράστια εμπειρία, όπως ο Βιθέντε (σ.σ. Ιμπόρα) που έχει αγωνιστεί σε αρκετούς τελικούς. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, γιατί και η Φιορεντίνα είναι μια καλή ομάδα, με καλό προπονητή και προσωπικότητες και έτσι θεωρώ πως θα έχουμε έναν πολύ ενδιαφέρον τελικό που θα κερδίσει ο καλύτερος. Εμείς (γέλια)».

Πίστευες όταν ήρθες στον Ολυμπιακό πως μπορείτε να πάτε σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, μετά από τόσες δυσκολίες μέσα στην χρονιά;

«Θα έλεγα ψέματα, αν πω ότι το περίμενα να συμβεί (γέλια) από την αρχή, μετά από όλα όσα συνέβησαν μέσα στην χρονιά, αλλά όταν καταφέραμε να παίξουμε στο Conference League, είπα στην σύζυγο μου ότι έχω ένα καλό προαίσθημα ότι θα φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Από την πρώτη στιγμή, από το πρώτο ματς με την Φερεντσβάρος, ευτυχώς τα καταφέραμε».

Είναι το σημαντικότερο παιχνίδι της καριέρας σου;

«Φυσικά, το μεγαλύτερο, χωρίς καμία αμφιβολία. Όπως είπα και νωρίτερα, είναι ο πρώτος μου ευρωπαϊκός τελικός και θέλω να τον ζήσω έντονα».


Είσαι στην ομάδα από τον Σεπτέμβριο, τι πιστεύεις ότι άλλαξε με την έλευση του κόουτς Μεντίλιμπαρ και βρίσκεστε πλέον σε έναν τελικό; Τι έγινε;

«Κάθε προπονητής όταν έρχεται σε μια ομάδα φέρνει και κάτι καινούργιο στην ομάδα. Με τον κόουτς (Μεντιλίμπαρ) άλλαξαν μερικά πράγματα, παίζουμε πιο επιθετικά, παλεύουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, είμαστε πιο ενωμένοι σαν ομάδα, χάρη σε αυτόν γίναμε πιο «δεμένοι» σαν σύνολο και αυτό αποδεικνύεται και στο γήπεδο».

Πως νιώθεις που θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα, μια ομάδα που έχει δεθεί αρκετά;

«Στην Φλωρεντία πέρασα 5 ωραία χρόνια. Ήμουν πολύ τυχερός εκεί που με αγάπησε ο κόσμος εκεί, όπως και εγώ. Αγάπησα την ομάδα. Είμαι χαρούμενος που τα πάει καλά και πρωταγωνιστεί και βρίσκεται σε έναν ευρωπαϊκό τελικό ξανά. Ξέρεις στον τελικό, από τη μία είναι ευχάριστο που παίζουμε μαζί, αλλά από την άλλη είναι δυσάρεστο που θα πρέπει να κερδίσουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Αν σκοράρω στον τελικό, δεν θα πανηγυρίσω».

Ποιες θεωρείς καθοριστικές στιγμές ή ποια καθοριστικά παιχνίδια μέσα στη σεζόν σας «ξεκλείδωσαν»;

«Πιστεύω το ματς με την Μακάμπι στη Σερβία ήταν εκείνο που μας έδειξε τον δρόμο προς τον τελικό. Είχαμε χάσει με 1-4 στην έδρα μας και ήταν δύσκολο να ανατραπεί αυτό το σκορ, άλλα μείναμε ενωμένοι και έχοντας πίστη τα καταφέραμε. Προσωπικά, στην σεζόν οι καλύτερες στιγμές μου ήταν σίγουρα το γκολ μου με την Μακάμπι, με την Φενέρ εδώ στο Καραϊσκάκη, αλλά και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως τα γκολ μου στο Conference League».

Aναφέρθηκες σε αυτά τα τρία τέρμα, ποιο ήταν το αγαπημένο σου;

«Αυτό με την Μακάμπι, γιατί στην ουσία μας έδωσε το προβάδισμα για να καταφέρουμε να προκριθούμε».


Είδες την πείνα των οπαδών για το Ευρωπαϊκό. Πιστεύεις ότι μπορείς να τους βγάλεις στους δρόμους να το γιορτάσουν;

«Πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο όλο αυτό που συνέβη με τους οπαδούς μας. Έχουμε τεράστια στήριξη όλη την χρονιά. Σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο να κατακτήσουμε αυτό το τρόπαιο για εκείνους, για την αγάπη που μας έχουν δώσει. Θα τα δώσουμε όλα στον τελικό για αυτούς και θα φέρουμε τον τρόπαιο εδώ».

O Oλυμπιακός έχει αρκετούς τίτλους στην Ελλάδα, αλλά του λείπει ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων της ιστορίας του, θέλεις να γραφτεί το όνομα σου με χρυσά γράμματα με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού;

«Ναι, είμαστε έτοιμοι για αυτό. Θα είναι φανταστικό αν καταφέρουμε στα 100 χρόνια της ομάδας να έχουμε κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, θα είναι το καλύτερο δώρο για τον Σύλλογο. Θα τα δώσουμε όλα για να το κατακτήσουμε».

Το γεγονός ότι ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα και στην έδρα της ΑΕΚ, σας δίνει το έξτρα κίνητρο να πανηγυρίσετε το τρόπαιο εκεί;

«Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, είμαι γεμάτοι αυτοπεποίθηση για να πετύχουμε τον στόχο. Οπουδήποτε και αν γινόταν ο τελικός, εδώ στο Καραϊσκάκη, στην Ρώμη ή οπουδήποτε αλλού είναι το ίδιο. Σίγουρα είναι είναι ένα πλεονέκτημα που παίζουμε εδώ, επειδή πολλοί οπαδοί μας θα έρθουν να μας υποστηρίξουν. Έχω μάθει ότι πολύς κόσμος θα έρθει από την Φλωρεντία, αλλά σίγουρα θα έχουμε περισσότερους οπαδούς και αυτό θα είναι σημαντικό για εμάς».

Πως θέλεις να θυμάται ο κόσμος τον Στέφαν Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό;

«Εύκολο. Θα ήθελα να με θυμούνται, για το δικό μου γκολ στον τελικό, θα είναι ότι καλύτερο».

Το πιο τρελό πράγμα που θα κάνεις αν κατακτήσεις το Conference με τον Ολυμπιακό, ποιο θα ήταν;

«Αυτή την στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, πέραν του τελικού. Μετά τον τελικό, αν τα καταφέρουμε, θα το γιορτάσω με την οικογένεια μου και θα το απολαύσω. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και θα είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα αν τα καταφέρουμε».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο του Ολυμπιακού;

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη μεγάλη στήριξη που έχουν δείξει σε εμάς. Ελπίζω να καταφέρουν να βρεθούν στο γήπεδο την Τετάρτη αρκετοί και να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο. Εμείς θα τα δώσουμε όλα για να πανηγυρίσουμε μετά όλοι μαζί».

Διαβάστε επίσης