Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Ενωση Γάλλων Διαιτητών «απέδειξε» την ανυπαρξία των ΕΠΟ, Φρόιντφελντ, Μάνταλου

Η Ενωση Γάλλων Διαιτητών «απέδειξε» την ανυπαρξία των ΕΠΟ, Φρόιντφελντ, Μάνταλου
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 - 23:45

Η Ένωση Γάλλων Διαιτητών «απέδειξε» την ανυπαρξία των ΕΠΟ, Φρόιντφελντ και Μάνταλου που δεν έβγαλαν ανακοίνωση για τη Φραπάρ, σχετικά με την άνανδρη επίθεση του Καρυπίδη εναντίον της, μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου Παναθηναϊκού-Αρη. Στην Ελλάδα επικρατεί σιωπή από τους αρμόδιους, όμως η Ένωση Γάλλων Διαιτητών (SAFE) πήρε θέση και υπερασπίστηκε την ρέφερι του τελικού. Πιο συγκεκριμένα η SAFE στο X (πρώην Twitter), η οποία έκανε μία χρονική αναφορά στο τι συνέβη πριν και κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου, αναφέρεται σε ασέβεια και παράλογη αμέλεια.

«Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν για άλλη μια φορά την πιο πλήρη ασέβεια και την πιο παράλογη αμέλεια όσον αφορά το λειτούργημα του διαιτητή και η μεροληψία των παραγόντων σε αυτό το ματς, υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

Αν η συμπεριφορά της ηττημένης ομάδας στο τέλος του αγώνα είναι ανάξια των αξιών του ποδοσφαίρου, οι λάτρεις του αθλητισμού μπορούν να καθησυχαστούν: όλα πήγαν καλά μετά για την ομάδα διαιτησίας», σημειώνει η SAFE στο X (πρώην Twitter).

Επίσης, προσθέτει: «Στην Ελλάδα, ο ορισμός ξένων διαιτητών έχει γίνει επαναλαμβανόμενη πρακτική, σε ένα πλαίσιο που υπονομεύεται από τη βία και τη διαφθορά. Αυτή τη σεζόν, η βία που συγκλόνισε τον κόσμο του αθλητισμού στην Ελλάδα οδήγησε τις αρχές να διατάξουν κλειστές πόρτες για αγώνες Πρωταθλήματος μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Οι Γάλλοι διαιτητές ορίστηκαν μετά από αίτημα της ελληνικής ομοσπονδίας για απόλυτη ουδετερότητα, για έναν αγώνα που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Ελήφθησαν 4 σημαντικές αποφάσεις και ελήφθησαν καλά (όλες ελέγχονται και επικυρώθηκαν από το VAR): 3 αποβολές και το γκολ στο τέλος του πρόσθετου χρόνου. Έκανε τη δουλειά της με αμεροληψία σε ένα θυελλώδες πλαίσιο", αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Γάλλων Διαιτητών».

Διαβάστε επίσης