Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θρύλε μην ξεχνάς παντού είναι Πειραιάς

Θρύλε μην ξεχνάς παντού είναι Πειραιάς
Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2011 - 03:06

Η λατρεία των φίλων του Ολυμπιακού για την ομάδα και η προετοιμασία για την αποψινή εκδήλωση του συνδέσμου. Το τρόπαιο, ο Β.Μαρινάκης και ο Σ.Κόκκαλης και πλούσια παρασκήνια…

Στη Νέα Υόρκη χτυπάει η καρδιά του Θρύλου, η καρδιά του Ολυμπιακού μας, του μεγαλύτερου συλλόγου στη χώρα. Πραγματικά, αν δεν δει κανείς από κοντά, αν δεν ζήσει στιγμές εδώ, δεν μπορεί να καταλάβει. Γιατί τόσα χρόνια, ακούγαμε κι εμείς τι συνέβαινε στις εκδηλώσεις του συνδέσμου φιλάθλων Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, αλλά δεν… πιστεύαμε. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» και το gavros.gr από την πρώτη τους χρονιά, είναι εδώ. Όπως έχουν γυρίσει όλη την Ελλάδα, τώρα και στο εξωτερικό, στο πλευρό των αδερφών μας. Με τον Γιάννη Χάρο της Θύρας 7 και τον Διονύση Βερβελέ, να καλύπτουν την εκδήλωση, αλλά και να ετοιμάζουν αφιερώματα στους ΓΑΥΡΟΥΣ της Αμερικής! Γιατί κι εδώ, η τρέλα είναι μεγάλη! Υπολογίστε την απόσταση (πάνω από δέκα ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο), τη διαφορά ώρας (στην Ελλάδα είναι επτά μπροστά) και σκεφτείτε. Κόσμος που ξυπνάει στις 7 το πρωί για να δει τον Ολυμπιακό! Κόσμος που έχει πάρει αεροπλάνα και έχει έρθει τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, για να δει την αρρώστιά του. Γιατί τέτοια είναι ο Θρύλος.

Στην πρώτη μας ημέρα στη Νέα Υόρκη, ζήσαμε καταρχήν τη ζεστή φιλοξενία των Ελλήνων. Των ΓΑΥΡΩΝ, που μας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο JFK με φανέλες του Θρύλου. Με το λάβαρο να δεσπόζει στο ταξί του φίλου Κώστα, με τα κινητά τους να χτυπούν με τον ύμνο του Ολυμπιακού και διάφορα συνθήματά μας. Αλλά φανήκαμε και γουρλήδες. Γιατί όταν φτάσαμε ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο μπάσκετ και τελικά το πήραμε το ματς. Και τώρα, όλοι μας προτρέπουν να μην φύγουμε για να γίνει το 3-2 και να έρθει ένα ακόμη τρόπαιο στο Θρύλο μας. Γιατί όχι;

Η ιδέα να είμαστε εδώ άρχισε κάπως… ρομαντικά. Σε συζητήσεις μας με τον φίλο μας Κώστα Θλιβερό (στο Facebook), στη συνέχεια με τον Γιάννη Μάνεση και την επικοινωνία μας με τον πρόεδρο Θοδωρή Μενή. Ο εκδότης του ΓΑΥΡΟΥ Αντώνης Πίκουλας αλλά και ο διευθυντής Κώστας Καραπαπάς, ήταν πολύ ζεστοί στην ιδέα και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Για να τιμήσουμε και να τιμηθούμε από τα αδέρφια μας, τους ΓΑΥΡΟΥΣ της Νέας Υόρκης.

Τι κρατάμε στις πρώτες εντυπώσεις; Την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει στα γραφεία του συνδέσμου, εκεί που συγκεντρώνονται όλοι για να δουν τα ματς. Ανακαινισμένα γραφεία, σε ερυθρόλευκο πάντα μοτίβο. Εχουμε ακούσει πολλά ήδη, ζούμε ωραίες στιγμές με παιδιά από όλα τα μέρη της Ελλάδας και θα έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε τόσο μέσω της εφημερίδας στα αφιερώματα που θα κάνουμε, όσο και μέσω του gavros.gr

Η σημερινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μανχάταν, σε έναν πολυτελέστατο χώρο, με πρωταγωνιστή πάνω από όλα τον Θρύλο. Με τον κόσμο να περιμένει τον Βαγγέλη Μαρινάκη (ήταν άγνωστο λόγω και της διαφοράς της ώρας ως την ώρα που γραφόταν αυτό το κείμενο, αν τελικά θα παρεβρεθεί). Αλλωστε, όλοι στέκονται στην πρώτη του σεζόν, που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατάφερε να διαφυλάξει την ομάδα από το παρασκήνιο και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, με αυτό το άνετο +13.

Με το τρόπαιο μαζί!
Είχαν κάτι… διαφορετικό οι αποσκευές μας από την Ελλάδα. Κάτι για το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος και περιμένουν οι φίλοι του Θρύλο να ζήσουν σήμερα από κοντά. Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας 2010-11 είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως και το JFK της Νέας Υόρκης, ήταν το θέμα συζήτησης, από τους υπαλλήλους των αεροδρομίων αλλά και του αεροσκάφους. «Φοβερό είναι, μπράβο Ολυμπιακάρα», έλεγαν στην Ελλάδα, ενώ δεν κρύβουμε ότι και ο έλεγχος στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, ήταν πιο… ήρεμος.

Είδαν τρόπαιο οι άνθρωποι και κατάλαβαν ότι εδώ μας έστειλε η τρέλα μας για τον Ολυμπιακό κυρίως. Για τους Ελληνες που περιμένουν πως και πώς να φωτογραφηθούν απόψε με ένα ακόμη πρωτάθλημα, καθώς είναι πλέον παράδοση να έρχεται εδώ το τρόπαιο κάθε χρόνο. Αλλωστε τα 15 τελευταία, δύο «διαλλείματα» υπήρξαν μόνο. Και πλέον, όλοι από αύριο θα περιμένουν και το τρόπαιο του 2011-12. Θα έρθει και αυτό μάγκες, εδώ θα είναι….

Αστόρια, η καρδιά των Ελλήνων!
Στην περιοχή Αστόρια διαμένουμε, εδώ όπου όλα ζουν σε ελληνικό ρυθμό. Δεν πάει το μυαλό σας τι γίνεται. Λέξη από ξένη γλώσσα να μην γνωρίζεις, μέσα σε λίγα λεπτά θα καταφέρεις να επικοινωνείς με… όλο τον κόσμο. Πολλοί οι Ελληνες που ζουν εδώ, που έχουν δημιουργήσει τις δικές τους επιχειρήσεις. Από το κρεοπωλείο «Ακρόπολις» που βρίσκεται κάτω από τα γραφεία του συνδέσμου, ως τις καφετέριες που βρίσκονται χίλια μέτρα πιο μακριά! Έλληνες παντού, που δεν παύουν στιγμή να συζητούν για τον Θρύλο. Υπάρχει και περίπτερο που φέρνει Ελληνικό Τύπο, αλλά η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα κομπιούτερ (αλλά και κινητά, αφού εδώ η τεχνολογία βοηθάει για τα καλά) είναι καρφωμένοι στο gavros.gr

Στάζουν μέλι για Σ.Κόκκαλη
Αν ακούσει κανείς τους Έλληνες που ζουν εδώ πως μιλούν για τον Σωκράτη Κόκκαλη, θα καταλάβουν πολλά. Στάζουν μέλι για τον πρώην πρόεδρο του Θρύλου, για τον δικό τους άνθρωπο όπως τον χαρακτηρίζουν. «Όταν ερχόταν εδώ ο πρόεδρος, γινόταν το έλα να δεις. Μας θεωρούσε πολύ δικούς του ανθρώπους, το έλεγε παντού, το ίδιο πιστεύουμε κι εμείς. Όταν ερχόταν εδώ το απολάμβανε, πίναμε καφέ, συζητούσαμε για τον Ολυμπιακό μας», μας έλεγαν χαρακτηριστικά. Και πραγματικά αν δει κανείς τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα γραφεία του συνδέσμου, θα καταλάβει πολλά.

Εν αναμονή της Εθνικής
Πως και πως περιμένουν τη σημερινή εκδήλωση οι φίλοι του Ολυμπιακού! Οι Ελληνες περιμένουν ως και την τελευταία στιγμή τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά στο μυαλό τους είναι και ο αγώνας της Εθνικής μας ομάδας. Στις 7 Ιουνίου, εδώ στη Νέα Υόρκη, θα αντιμετωπίσει το Εκουαδόρ σε φιλικό αγώνα. Και οι ΓΑΥΡΟΙ της περιοχής, έχουν κινητοποιηθεί και γι’ αυτή την αναμέτρηση, αλλά με το ερυθρόλευκο στοιχείο πάντα! Ήδη 330 οπαδοί έχουν δηλώσει συμμετοχή, για να δουν την Εθνική φορώντας όμως τις φανέλες του Ολυμπιακού! Ωραία πράγματα, στο πλευρό της Εθνικής, αλλά ο Θρύλος είναι ιδέα.

Το… κυπελλάκι του Νοτιά
Κατά την αναχώρησή μας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συναντήσαμε τον Νίκο Νοτιά, τον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ. Και ο άνθρωπος μας ευχήθηκε καλό ταξίδι (ήμασταν στην ίδια πτήση της Delta), αλλά τον… πικάραμε και λίγο για το τρόπαιο που το έβλεπε με θαυμασμό! «Εντάξει πήραμε κι εμείς ένα κύπελλο», μας είπε, για να του εξηγήσουμε τη διαφορά. Άνετος και ωραίος τύπος, όμως, άλλο το ένα άλλο το άλλο. Όπως και η εξάρα στην ΑΕΚ βέβαια, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν…

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον "ΓΑΥΡΟ" στις 03/06/2011)

Διαβάστε επίσης

Έλληνας στα δοκάρια της Γερμανίας

Έλληνας στα δοκάρια της Γερμανίας

ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΟ είναι ο γκολκίπερ της εθνικής ομάδας της Γερμανίας, που παίρνει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εθνικών ομάδων με παίκτες από 17 ετών και κάτω.