Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θα τον ανεβάσει επίπεδο»

«Θα τον ανεβάσει επίπεδο»
Σάββατο, 16 Ιουλίου 2011 - 21:20

Με θητεία που ξεπερνάει τις 10 σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ο Φραν Γέστε αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιριστές του ισπανικού πρωταθλήματος. Μέχρι το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν το «10άρι» και αρχηγός στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και φυσικά δεν τον ξέχασαν στην ιβηρική χώρα επειδή έπαιξε μια χρονιά στην Αλ Γουάσλ στο Ντουμπάι. Ο Βάσκος θα έρθει τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

Για την επικείμενη μεταγραφή του στον Θρύλο μίλησαν στον «ΓΑΥΡΟ» 4 προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου για τον «μεταξένιο», όπως είναι ένα από τα 3 προσωνύμια του Γέστε και τόνισαν ότι πρόκειται για έναν παίκτη-ηγέτη. Η γνώμη των πρώην προπονητών του, Χοακίν Καπαρός. Λουίς Φερναντέζ και Τσέτου Ρόχο, σχεδόν, συμπίμπτει. Παρεμφερής είναι και η άποψη του πρώην αμυντικού της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και νυν της Χετάφε, Αλμπέρτο Λόπο.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΛΟΠΟ (ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΕΤΑΦΕ)
«Από τους πιο ταλαντούχους»

Η σεζόν με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε, αφού η ομάδα της Γαλικίας υποβιβάστηκε, ωστόσο ο Αλμπέρτο Λόπο βρήκε αμέσως δουλειά στη Χετάφε. Ο 30χρονος αμυντικός γνωρίζει καλά τον Γέστε.

«Ειλικρινά πρόκειται για έναν από τους πιο ταλαντούχους μέσους που έχουν παίξει στην Πριμέρα. Έτυχε να τον αντιμετωπίσω αρκετές φορές στο πρωτάθλημα και πάντα είχα το μυαλό μου σε δύο πράγματα: Πρώτον, να προσέχω τις κάθετες πάσες του και, δεύτερον, να κοιτάζω να βοηθήσω και να βγω στον σωστό χρόνο να κόψω, όταν ξεκινούσε ατομικές προσπάθειες», είπε ο Λόπο στον «ΓΑΥΡΟ» και τόνισε: «Είναι απρόβλεπτος ποδοσφαιριστής, είναι από αυτούς που λέμε ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα μιας ομάδας. Ο Γέστε μπορεί να σου κάνει τη ζημιά χωρίς να… φαίνεται, εφόσον περάσει τις μπαλιές στους επιθετικούς».

ΤΣΕΤΟΥ ΡΟΧΟ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ)
«Διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό»

Έχει υπηρετήσει από πολλά πόστα την Αθλέτικ Μπιλμπάο ο Τσέτου Ρόχο. Ο παλαίμαχος άσος των «ροχιμπλάνκος» είχε την χαρά να προπονεί την ομάδα της καρδιάς του την σεζόν 2000-01, όταν και έδωσε την ευκαιρία στον Γέστε να καθιερωθεί.

«Πολλά πράγματα μπορεί να πει κανείς για τον Γέστε. Τον θυμάμαι από νεαρό. Πάντα ξεχώριζε, πέρα από την τεχνική κατάρτιση και τα προσόντα του, περισσότερο εντύπωση κάνει ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο. Διαθέτει ποδοσφαιρικό μυαλό και είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Η συνύπαρξη μαζί του ήταν ευτυχία για μένα, που είχα στα χέρια μου ένα ακατέργαστο διαμάντι. Είχα καταλάβει ότι θα έκανε σπουδαία πράγματα με την ομάδα», δήλωσε ο Τσέτου Ρόχο και αναφέρθηκε στον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο ξέρει πώς να τον χειριστεί, καλύτερα από όλους τους άλλους».

ΛΟΥΙΣ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΡΑΗΛ)
«Δημιουργικός, που σκοράρει κιόλας»

Ο 52χρονος Γάλλος τεχνικός ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στον Γέστε να παίξει στην πρώτη ομάδα της Αθλέτικ. Μιλώντας για τον Βάσκο αστέρα που παίρνει ο Θρύλος τόνισε: «Έχουν περάσει τα χρόνια, αλλά νομίζω ότι η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή παραμένει η ίδια. Ο Φραν έχει δύο μεγάλα χαρίσματα. Είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει δημιουργικά την ομάδα του, αλλά μπορεί επίσης να σκοράρει. Οπότε, αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο, αλλά με δεδομένο ότι έχει «γεμάτες» χρονιές, νομίζω ότι θα βοηθήσει. Κι ο ίδιος θα θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να ξαναπετύχει πολλά πράγματα. Εκτιμώ ότι μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον Ολυμπιακό, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Champions League».

ΧΟΑΚΙΝ ΚΑΠΑΡΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ)
«Θα ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό»

Ο τελευταίος προπονητής που είχε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο, ο Φραν Γέστε, ήταν ο Χοακίν Καπαρός. Ο Ισπανός τεχνικός και ο 31χρονος μεσοεπιθετικός συνεργάστηκαν για δύο χρόνια στη βασκική ομάδα. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» επικοινώνησε με τον Χοακίν Καπαρός και αυτός είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον πρώην παίκτη του. «Πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη με άριστη τεχνική κατάρτιση. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης».

Σε ερώτηση σχετικά για το αν ο Ολυμπιακός έχει κάνει σωστή επιλογή στο πρόσωπο του Γέστε κι αν αναμένεται να βοηθήσει, ο Ισπανός προπονητής ήταν κατηγορηματικός: «Σίγουρα. Πρόκειται για εξαιρετική επιλογή και πιστεύω ότι θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Επίσης πιστεύω πως ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή επιλογή για την καριέρα του Γέστε». Ο Χοακίν Καπαρός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην παρουσία του Ερνέστο Βαλβέδρε στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και το πώς αυτό βοηθήσει τον Βάσκο μεσοεπιθετικό: «Ο Βαλβέρδε έχει συνεργαστεί στο παρελθόν μαζί του με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα η παρουσία του θα βοηθήσει τον Γέστε να προσαρμοστεί και να αποδώσει τα μέγιστα», ήταν τα λόγια του Καπαρός.

Διαβάστε επίσης

Ο «Μάγος της Αραβίας»!

Ο «Μάγος της Αραβίας»!

Ο «ΓΑΥΡΟΣ» αναλύει πλήρως τη σεζόν του Γέστε στην Αλ Γουάσλ, με την οποία είχε 27 ματς, 12 γκολ και 8 ασίστ!

Το... μάτι του «μάγου»!

Το... μάτι του «μάγου»!

Αφιέρωμα στον Πάουλο Ενρίκε Γκάνσο της Σάντος φιλοξενεί ιστοσελίδα στη Βραζιλία, η οποία αναφέρεται στην ανακάλυψή του από τον Τζιοβάνι!