Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Της... (Χ)αρίστηκε

Της... (Χ)αρίστηκε
Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011 - 17:53

Ένα γκολ του Μιραλάς, ένα γκολ της ΑΕΚ που βγήκε από φάουλ και τα λάθη του Κωσταντινέα έφεραν το 1-1 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι έχει διαφορά κλάσης από τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήγαν το παιχνίδι στα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει το ρυθμό που θα ήθελε για να έρθει το διπλό.
Παρόλα αυτά, κατάφερε να προηγηθεί με μία φανταστική ενέργεια του Μιραλάς, όμως ο Θρύλος δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την ανωτερότητά του.

Με ένα γκολ σε φάση που ξεκίνησε από φάουλ μέσα στα μάτια του Κωσταντινέα η ΑΕΚ κατάφερε στο πρώτο μέρος να ισοφαρίσει σε ένα ματς που του έλειπε ο ρυθμός, αλλά είχε προλάβει να λάμψει το αστέρι του Μιραλάς.

Στα πρώτα 45 λεπτά, τα πολλά σφυρίγματα και τα νεύρα δεν επέτρεψαν να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, με την μπάλα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ώστε να γίνει παιχνίδι.

Βέβαια, τα σφυρίγματα έπαιξαν τον ρόλο τους, αφού θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει οι ισορροπίες. Στο οφσάιντ που κόπηκε ο Αμπντούν από τον Αλεξέα, στο πέναλτι του Μάκου στον Χολέμπας που δεν δόθηκε στο 12’, στο φάουλ που έγινε στον Μοντέστο με τα δύο πόδια στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά και στην απευθείας κόκκινη του Γκούντγιονσεν που στο τέλος του ημιχρόνου αποχώρησε με κάταγμα στην κνήμη.

Τελικά, με σκόρερ τον Μιραλάς στο 23’ και τον Λεονάρντο στο 43’ οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 1-1.

Και το δεύτερο ημίχρονο κυμάνθηκε σε ανάλογο τέμπο, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αναπτυχθούν. Κυρίως τον Ολυμπιακό που είναι η ομάδα που παίζει περισσότερο με την μπάλα κάτω και δημιουργεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να λείπουν οι φάσεις και να σημειωθεί η απουσία ρυθμού.

Τελικά, προς το τέλος της αναμέτρησης, οι πολλές κάρτες που είχε μοιράσει ο Κωνσταντινέας είχαν ως αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν με δέκα παίκτες η κάθε μία.

Για την ΑΕΚ αποβλήθηκε ο Μάκος και για τον Θρύλο ο Μοντέστο. Ο Μεσσήνιος ρέφερι από την αρχή είχε χάσει το ματς και προσπάθησε να το κρατήσει με τις κάρτες. Τελικά, κατάφερε να αφήσει με παράπονα τον Ολυμπιακό, αφού του αρνήθηκε πέναλτι και κράτησε την αντίπαλό του με δέκα στο πρώτο μέρος.

ΑΕΚ: Αραμπατζής, Μανωλάς, Κάλα, Λεονάρντο (76' Χοσέ Κάρλος), Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Γκούντγιονσεν (46' λ.τ. Καφές), Γεωργέας (85' Κοντοές), Λυμπερόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα (90' Μακούν), Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (46' λ.τ. Μέλμπεργκ), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (63' Φετφατζίδης).

ΓΚΟΛ: 43' Λεονάρντο - 23' Μιραλάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:11' Βάργκας, 12' Μανωλάς, 13' Μάκος, 34' Γκούντγιονσεν, 70' Λαγός – 12' Χολέμπας, 25' Μοντέστο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 87' Μάκος (2η κίτρινη) – 89' Μοντέστο (2η κίτρινη)

Διαβάστε επίσης

«Πάνω του χτίζεις ομάδα»

«Πάνω του χτίζεις ομάδα»

Μεγάλες ομάδες και μεγάλα παιχνίδια έχουν σημαδέψει την καριέρα του Μέλμπεργκ, για τον οποίο δεν σταματούν να γράφονται ύμνοι!