Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αξέχαστη ανατροπή...

Αξέχαστη ανατροπή...
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011 - 18:26

Από πού να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Ο Ολυμπιακός με διαρκή παρουσία στους ομίλους του Champios League είναι από τις λίγες ομάδες της Ευρώπης που το έχουν καταφέρει. Οι στιγμές που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες. Από το τρομερό γκολ του Γιαννακόπουλου κόντρα στην Πόρτο, την εξάρα στη Λεβερκούζεν και το «μαγικό» ματς στην Βρέμη και στη Ρώμη με την Λάτσιο.

Ο Θρύλος είναι μεγάλο κεφάλαιο για το Champions League και πάντα μας κάνει υπερήφανους ακόμα και στις ήττες. Γιατί το μεγαλείο μιας ομάδας δεν μετριέται μόνο στις χαρές και στις νίκες αλλα πολύ περισσότερο στα αρνητικά αποτελέσματα.

Ο Ολυμπιακός στις 17 Οκτωβρίου το 2001 είχε κληρωθεί σε όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και Λιλ. Τότε εκείνη την χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί, ίσως άδικα αφού όλοι θυμούνται το τρομερό ματς στο «Ριαθόρ» όπου ο Ολυμπιακός προηγούνταν 2-1 μέχρι το 94’ (!) και δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 95’ ενώ έπρεπε το ματς ήδη να είχε λήξει.

Στο θέμα μας όμως. Σαν σήμερα η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, ο Ολυμπιακός, νίκησε την Λιλ και μάλιστα με ανατροπή, ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Μπασίρ στο 38’ ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης αντικαθιστώντας τον Μπακαρί ο οποίος τραυματίστηκε.

Ο Θρύλος όμως δεν το έβαλε κάτω. Δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι πίεζε την Λιλ σε όλο το γήπεδο και εν τέλει κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 53’ με τον Αλεξανδρή. Αφού ήρθε η ισοφάριση ήταν αναμενόμενο να γυρίσει το ματς τούμπα με τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον ωθεί στη νίκη. Ο τότε προπονητής του Θρύλου, Τάκης Λεμονής, στο 63’ έκανε την «χρυσή» αλλαγή. Ο Ανδρέας Νινιάδης, πέρασε στην θέση του Ανατολάκη προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη πνοή στην επίθεση. Όπως κι έγινε. Ο Αμανατίδης με μια μπαλιά από την άμυνα έβγαλε τον Νινιάδη τετ-α-τετ με τον Βιμπέ και στην πρώτη του επαφή με τον μπάλα τον κεραυνοβόλησε δίνοντας στον Θρύλο μία μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Μπερμουδες (46’ Αμανατίδης), Καρεμπέ, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδης, Οφορίκουε, Ζέτερμπεργκ (46’ Τζιοβάνι), Αλεξανδρής, Ανατολάκης (63’ Νινιάδης).

Λιλ: Βιμπέ, Σιγκάν, Φαχμί, Μουράτι (84’ Μπεκ), Μπακαρί (5’ Μπασίρ), Ολουφαντέ (60’ Πισό), Εκερ, Σεϊρού, Ντελπιέρ, Λαντρίν, Ντ’ Αμίκο

Διαβάστε επίσης

«Πάνω του χτίζεις ομάδα»

«Πάνω του χτίζεις ομάδα»

Μεγάλες ομάδες και μεγάλα παιχνίδια έχουν σημαδέψει την καριέρα του Μέλμπεργκ, για τον οποίο δεν σταματούν να γράφονται ύμνοι!

Θρύλος και Champions League...

Θρύλος και Champions League...

Αποκτήστε την καινούργια συλλογή των αυτοκόλλητων της Panini με τον Ολυμπιακό στο Champions League...

Της... (Χ)αρίστηκε

Της... (Χ)αρίστηκε

Ένα γκολ του Μιραλάς, ένα γκολ της ΑΕΚ που βγήκε από φάουλ και τα λάθη του Κωσταντινέα έφεραν το 1-1 στο ΟΑΚΑ.