Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέρω τι έκανες

Ξέρω τι έκανες
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014 - 14:40

Έτοιμος για το 6ο και εξίσου δυνατό φιλικό είναι ο Θρύλος. Την ώρα που άλλοι παίζουν με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας για να καλύψουν τα κενά τους, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και τις κοιτάζει στα ίσια. Το αποψινό («Γεώργιος Καραϊσκάκης», 21:30) φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι το 6ο στη διάρκεια της προετοιμασίας της ομάδας του Μίτσελ. Πάμε, όμως, να θυμηθούμε τι συνέβη στα πέντε προηγούμενα...

Αρχή με ήττα από Κράσνονταρ

Ο Ολυμπιακός δουλεύει σκληρά στην Αυστρία στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του και οι προπονήσεις είναι τριπλές και πολύ δυνατές. Το πρώτο φιλικό είναι κόντρα στην Κράσνονταρ. Η ρωσική ομάδα αποδεικνύεται πιο έτοιμη από τον Θρύλο, ο οποίος με πολλές δοκιμές από τον Μίτσελ, γνωρίζει την ήττα με 2-0.

Μοιρασιά με Ντιναμό

Δεύτερο τεστ και σαφώς πιο δυνατό από το πρώτο είναι και πάλι με μία έτοιμη ομάδα, την Ντιναμό Κιέβου. Ο Θρύλος δείχνει ανά διαστήματα καλά στοιχεία και μένει στο 1-1 με τους Ουκρανούς. Το μοναδικό γκολ του Ολυμπιακού σημειώνει ο Αυλωνίτης με προβολή στο 41’ από εξαιρετικό φάουλ του Κασάμι.

«Πάταγο» στις ΗΠΑ

Η παρουσία του Θρύλου στο πολύ μεγάλο τουρνουά της Αμερικής υποχρεώνει τον Μίτσελ να ρίξει κάπως τους ρυθμούς προπόνησης στο διάστημα που η ομάδα ήταν στις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα κάνει «πάταγο» στο ICC, όπου θα κοιτάξει στα μάτια τρία μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με μπάτζετ κατά πολύ μεγαλύτερο από εκείνο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Καλώς τα παιδιά, 3-0 τη Μίλαν!

Το πρώτο παιχνίδι για τον 2ο όμιλο του τουρνουά είναι αυτό κόντρα στη Μίλαν. Το 3-0 δείχνει και την εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού, αν και πολλοί... τσιμπιούνται να δουν αν είναι αληθινό. Οι γκολάρες του Ντομίνγκεζ στο 16’, του Διαμαντάκου στο 49’ και του Μπουχαλάκη στο 78’ (η... οβίδα του Έλληνα μέσου ψηφίστηκε το κορυφαίο τέρμα του τουρνουά!) «έγραψαν» και ο Θρύλος έκανε και τις ΗΠΑ να παραμιλάνε με αυτή την ομαδάρα.

Ήττα με ψηλά το κεφάλι από Λίβερπουλ

Κι αν κάποιοι πίστεψαν πως η εμφάνιση με την Μίλαν ήταν απλώς τυχαία, τότε διαψεύστηκαν στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός χάνει 1-0 με ένα τυχαίο γκολ, αλλά η παρουσία του κόντρα στους «κόκκινους» είναι και πάλι σπουδαία και αρχίζει να πείθει και τον πιο απαισιόδοξο οπαδό του.

«Πάτησε» την πρωταθλήτρια Αγγλίας

Το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι στις ΗΠΑ είναι αυτό με την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» προηγούνται δύο φορές, αλλά ο Διαμαντάκος τους «καρφώνει» πρώτα στο 37’ και ακολούθως στο 66’. Το παιχνίδι (2-2) οδηγείται στα πέναλτι, εκεί όπου είχαμε... Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας πιάνει δύο εκτελέσεις και ο Ολυμπιακός κερδίζει εν τέλει 5-4. Έτσι, καταλαμβάνει τη 2η θέση στον όμιλό του και επιστρέφει στη βάση του «γεμάτος».

Αυτός είναι ο Θρύλος που είδαμε στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια. Και ο κόσμος περιμένει να θαυμάσει αυτή την ομαδάρα και απόψε, κόντρα στην Μπιλμπάο, στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό του ισόβιου πρωταθλητή...

Διαβάστε επίσης