Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν τους «τελείωσε» ο Όλεγκ!

Όταν τους «τελείωσε» ο Όλεγκ!
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015 - 21:07

Ημέρα Κυπέλλου είναι η σημερινή για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να αναζητούν στην Ριζούπολη το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στον τελικό του θεσμού κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μάλιστα, σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από μία από τις πολλές προκρίσεις, που έχει να επιδείξει ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟ στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Στις 8 Απριλίου του 1992 ο Θρύλος, παρά τον έντονο πόλεμο που δεχόταν από το παρασκήνιο, πανηγύρισε μια παλικαρίσια πρόκριση στο ΟΑΚΑ απέναντι στους πράσινους παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού.

Συγκεκριμένα, στη ρεβάνς του πρώτου αγώνα που είχε διεξαχθεί στο παλιό Καραϊσκάκη και είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, η ομάδα του Όλεγκ Μπλαχίν παρουσίασε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφτασε στην πρόκριση με 1-1, στην πορεία της προς την κατάκτηση εκείνου του Κυπέλλου, που είχε κριθεί με διπλούς τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-1 στην Τούμπα, 2-0 στον «Ναό»).

Ο ΠΑΟ είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι του Σαραβάκου στο 65’, αλλά ο Θρύλος με πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γιώτης Τσαλουχίδης στο 92’ και αξιοποίησε ο Όλεγκ Προτάσοφ ήταν αυτός που πανηγύρισε και έστειλε στα ουράνια τους 30.000 πιστούς τους οπαδούς που είχαν καταλάβει το δικό τους μέρος της εξέδρας και τους πράσινους στα … τάρταρα!

Θυμηθείτε πώς είχε φτάσει ο Θρύλος σε αυτή την πρόκριση!

Διαβάστε επίσης