Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Περίπατο... στον τελικό!

Περίπατο... στον τελικό!
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015 - 23:51

Την πρόκριση στον τελικό μπορεί να πανηγυρίζει από σήμερα ο Ολυμπιακός. Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και το δεύτερο ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ανώτερος ο Ολυμπιακός από τον αντίπαλό του, «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο με τα γκολ του Ντοσεβί στο 21’ και του Χάρα στο 26’. Ο Τογκολέζος εξτρέμ, μάλιστα, σημείωσε και δεύτερο τέρμα, μία «ζωγραφιά», σκοράροντας με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 57’.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή την ανωτερότητά του. Το σουτ του Ντομίνγκες στο 4’ (από «πάτημα» της μπάλας σε φάουλ από τον Εντινγκά) αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Ταΐρη. Η καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δυσκόλευε τον Ολυμπιακό στη δημιουργία φάσεων, αλλά με «όπλο» την καλή κυκλοφορία, ο Θρύλος έβρισκε τρόπο να απειλεί.

Στο 17’, ο Ντομίνγκες μπήκε στην περιοχή, αλλά έβαλε ανάποδα φάλτσα και η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ. Λίγο αργότερα, πάντως, ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακός. Ο Αργεντινός μέσος εκτέλεσε το φάουλ, ο Ντοσεβί έπιασε το σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε σε πόδια παικτών των γηπεδούχων και ο Ταΐρης δεν κατάφερε να γλιτώσει το γκολ.

Πριν καν προλάβει ο Απόλλων να οργανωθεί, ήρθε και το 2-0 υπέρ του Θρύλου. Ο Μπενίτες έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια, έπειτα από σέντρα του Ντοσεβί και ο Χάρα με κοντινή προβολή σκόραρε ξανά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν άλλαξε τίποτα. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, ο Απόλλων δεν άλλαξε το πλάνο του και έμεινε πιστός στην αμυντική τακτική, ενώ ο Ολυμπιακός απείλησε άλλη μία φορά στο 44’, όταν ο Ντοσεβί έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Ταΐρη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Και φρόντισε να το διευρύνει με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Ντοσεβί πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, δοκίμασε το πόδι του, βάζοντας εξωτερικά φάλτσα και την έστειλε στο παραθυράκι του Ταΐρη για το 3-0 υπέρ του Θρύλου. Λίγο νωρίτερα, μάλιστα, ο Χάρα είχε απειλήσει με ένα σουτ στο 51’, το οποίο, όμως, δεν βρήκε στόχο.

Ο Βίτορ Περέιρα «φρέσκαρε» την ομάδα, με τρεις αλλαγές σε διάστημα 9 λεπτών, βάζοντας μέσα Φορτούνη, Φουστέρ και Διαμαντάκο. Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είχε ανέβει κι άλλο, αλλά οι προσπάθειες του Φουστέρ στο 67’ (πλασέ, από φάουλ του Ντομίνγκες και πρώτη κεφαλιά του Εντινγκά) και στο 82’ (σουτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ταΐρης) και το πλασέ του Ντοσεβί στο 85’ δεν βρήκαν στόχο.

Έτσι, το δεύτερο παιχνίδι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι καθαρά τυπική διαδικασία για τον Ολυμπιακό, που περιμένει απλώς τον... αντίπαλό του στον τελικό.

Απόλλων Σμύρνης: Ταΐρης, Βασιλαντωνόπουλος, Γκόλιας, Κύργιας, Κοτσώνης, Πινέιρο (78’ Χατζής), Σουάνης, Λαγός (71’ Καραδέμητρος), Ανγκούλο, Μπαμ Μπαμ (51’ Άρσιτς), Ψιάνος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (71’ Διαμαντάκος), Ντοσεβί, Ντομίνγκες (70’ Φορτούνης), Μπενίτες, Χάρα (60’ Φουστέρ).

Διαβάστε επίσης