Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαρωτικές αλλαγές στο πόλο!

Σαρωτικές αλλαγές στο πόλο!
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017 - 23:09

Αλλαγές προκειμένου να γίνει ακόμα πιο γρήγορο το πόλο προτείνει η αρμόδια επιτροπή της FINA. Συγκεκριμένα, το πρώτο πράγμα που θέλουν να αλλάξει είναι η χρονική διάρκεια της επίθεσης, η οποία σήμερα είναι 30 δευτερόλεπτα. Στην πρόταση της επιτροπής η επίθεση θα ορίζεται στα 25 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, θέλουν να μειωθεί και ο χρόνος ποινής για έναν παίκτη από τα 20'' στα 15'', όπως και τα τάιμ άουτ που από ένα σε κάθε οκτάλεπτο γίνονται δύο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα, θέλουν να μειωθεί ο χρόνος που θα έχει μία ομάδα όταν αποκτά και πάλι την κατοχή της μπάλας μετά από σουτ, ο οποίος τώρα είναι 25 δευτερόλεπτα, τα οποία σύντομα όπως όλα δείχνουν θα γίνουν 15.

Η αρμόδια επιτροπή πρότεινε επίσης να μειωθεί ο χρόνος του διαλλείματος του ημιχρόνου ανάμεσα δεύτερη και την τρίτη περίοδο, ο οποίος από τα 5 λεπτά αναμένεται να πέσει στα 3 λεπτά.

Οι προτάσεις της επιτροπής θα συζητηθούν στην ολομέλεια της FINA η οποία θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (14-30/7).

Διαβάστε επίσης

«Είχαμε πάρα πολύ όρεξη»

«Είχαμε πάρα πολύ όρεξη»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος τόνισε πως η ομάδα του είχε πολύ όρεξη κόντρα στον Εθνικό και για αυτό έφτασε σε ακόμη μία εύκολη νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ασταμάτητος ο Θρύλος

Ασταμάτητος ο Θρύλος

Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 21-2 του Εθνικού και συνέχισε τις επιτυχίες του στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο των ανδρών.

«Μεγάλη η διαφορά μας από τον ΠΑΟΚ»

«Μεγάλη η διαφορά μας από τον ΠΑΟΚ»

Ο Κωνσταντίνος Μουρίκης στάθηκε στη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ομάδα της Θεσσαλονίκης - «Ανοίξαμε τη διαφορά και φτάσαμε εύκολα στην τελική επικράτηση», τόνισε ο Φουντούλης.

Νίκη και 1-0 για τον Θρύλο

Νίκη και 1-0 για τον Θρύλο

Την πρώτη από τις 2 νίκες που χρειάζεται πέτυχε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με 10-8 κόντρα στην Βουλιαγμένη.