Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σημαντική νίκη κυρίως ψυχολογίας»

«Σημαντική νίκη κυρίως ψυχολογίας»
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 - 00:01

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Μία ακόμα νίκη, την δεύτερη της στη διοργάνωση του Europa Cup, και τον προκριματικό όμιλο που διεξάγεται στο Βόλο, πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών, με την «γαλανόλευκη» να επικρατεί και της Ουγγαρίας, μετά τη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στη Γερμανία.

Η αρχηγός της Ελλάδας, και παίκτρια του Ολυμπιακού, Αλεξάνδρα Ασημάκη στις δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα, στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κοιτάζει βήμα-βήμα κάθε παιχνίδι, ενώ μίλησε και για τον τραυματισμό της στη μύτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

«Τι να σας πω… Έχω τα χάλια μου (γέλια). Ήταν λίγο πριν κερδηθεί η αποβολή μου, μάλιστα από τη λύσσα μου μετά ζήταγα δύο φορές τη μπάλα γιατί ήθελα να βάλω το γκολ από το πρώτο δοκάρι. Εντάξει καλά θα γίνω εγώ, κρατάμε το θετικό, τουλάχιστον μπορεί να έγινε η μύτη μου έτσι όπως είναι… Ελπίζω ότι δεν υπάρχει σπάσιμο, αλλά πήραμε θεωρώ μια σημαντική νίκη κυρίως ψυχολογίας γιατί η ομάδα μας έχει ανάγκη από τέτοιες νίκες.

Εντάξει ξέραμε σε αυτό το τουρνουά ότι την πρόκριση θα την πάρουμε έτσι και αλλιώς αλλά είναι σημαντικό όπως είπα η ομάδα αυτή να χτιστεί και να ξεκινήσει με νίκες τη σεζόν, που την ξεκίνησε με την χτεσινή που εντάξει ήταν πάρα πολύ εύκολο το παιχνίδι, αλλά σήμερα παίζαμε απέναντι στην Ουγγαρία. Οπότε προχωράμε».

Στην ερώτηση για το καλό πρόσωπο που έδειξε η Εθνική, ειδικότερα στην άμυνα απάντησε:

«Σίγουρα, πήγαμε αρκετά καλά και στον παίκτη λιγότερο, νομίζω ότι ήμασταν συγκεντρωμένες και μετρημένες στο παιχνίδι μας κάτι το οποίο το αποδεικνύει και το σκορ.

Νομίζω ότι το να δέχεσαι πέντε γκολ από την Ουγγαρία, είναι μεν μια ανανεωμένη Ουγγαρία στο συγκεκριμένο τουρνουά αλλά δεν παύει να είναι αθλήτριες και μια φιλοσοφία πόλο που βασίζονται πάρα πολύ στην επίθεση σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού, να πετύχουνε δηλαδή πολλά γκολ. Καταφέραμε να τις περιορίσουμε σε αυτό σήμερα, σκοράραμε κιόλας θεωρώ με ωραίους τρόπους. Προχωράμε, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα.

Δεν έχουμε κάνει και καθόλου προετοιμασία για να βρεθούμε σε αυτό το τουρνουά. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι, το επόμενο είναι με το Ισραήλ και μετά Κυριακή πρωί με την Ιταλία. Εμείς θέλουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, γιατί όπως είπαμε η πρωτιά μπορεί να μην σημαίνει κάτι αλλά για την ψυχολογία είναι πολύ σημαντική».

Διαβάστε επίσης