Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θέλαμε να δώσουμε χαρά στην Ελλάδα»

«Θέλαμε να δώσουμε χαρά στην Ελλάδα»
Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018 - 01:22
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ισπανία, κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα πόλο Γυναικών, μετά την ήττα (6-4) από την Ολλανδία στον τελικό.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου μίλησε στο gavros.gr από τη Βαρκελώνη, πριν αναχωρήσει η αποστολή της εθνικής για να γυρίσει στην Ελλάδα και στάθηκε στη συγκεκριμένη επιτυχία, στον «ερυθρόλευκο» κορμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, καθώς και σε όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Περιμένατε τέτοια πορεία στη διοργάνωση;

«Σίγουρα, πιστεύαμε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες, αλλά όταν ξεκινούσε η διοργάνωση δεν πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στον τελικό. Από το 2012 έχει η ομάδα να πάει σε έναν τελικό. Μετά την αναμέτρηση με την Ιταλία, καταλάβαμε ότι μπορούσαμε να πάμε και μας έβγαινε. Είπαμε: μπορούμε, πάμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι. Και τελικά, τα καταφέραμε».

Τι δεν πήγε καλά στον τελικό;

«Δυστυχώς είχαμε κολλήσει. Δεν μας βγήκαν κάποια σουτ, μείναμε πίσω και μετά, δεν μπορέσαμε να το γυρίσουμε».

Πριν καιρό, κατακτήσατε το Europa Cup. Πόσο εύκολο είναι να μένει μια Εθνική ομάδα στην κορυφή;

«Σίγουρα, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις στην κορυφή. Όπως λέμε, είναι πιο εύκολο να φτάσεις εκεί, αλλά είναι πιο δύσκολο να διατηρηθείς! Ωστόσο, μετά το Europa Cup, αλλά και τον τελικό στο Ευρωπαϊκό, μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά που κάνουμε είναι καλή».

Πόσο βοηθάει το γεγονός ότι ο βασικός κορμός είναι αθλήτριες του Ολυμπιακού;

«Σίγουρα, βοηθάει πολύ, γιατί είμαστε όλο το χρόνο μαζί, γιατί ξέρουμε τι ακριβώς κάνει μέσα στην πισίνα η κάθε μια. Όμως και με τα άλλα κορίτσια γνωριζόμαστε χρόνια, οπότε και αυτό είναι ένα συν».

Πως νιώσατε, βλέποντας όσα συνέβησαν στην Αττική με τις πυρκαγιές;

«Είχαμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ όλες μας! Στεναχωρηθήκαμε κιόλας, επειδή δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε με κάποιον τρόπο. Είπαμε: πάμε να το κάνουμε για την Ελλάδα, να δώσουμε χαρά και χαμόγελα στον κόσμο».

Μπορεί αυτή η ομάδα να πετύχει και στο Παγκόσμιο;

«Δεν είναι καθόλου μακρινή η διοργάνωση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες που θα είμαστε εκεί πέρα. Θα δουλέψουμε και το καλοκαίρι περισσότερο, με στόχο να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο και στο Παγκόσμιο».

Διαβάστε επίσης