Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τη «βούλιαξε» ξανά και τώρα ευρωπαϊκό!

Τη «βούλιαξε» ξανά και τώρα ευρωπαϊκό!
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 - 13:33

Με μια εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο τρίτο οκτάλεπτο, τα κορίτσια του Ολυμπιακού συνέχισαν την... παράδοση που έχουν με τον ΝΟΒ στην Ευρώπη. Τον «βούλιαξαν» ξανά, για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς, αυτή τη φορά με 8-7 στον σημερινό ημιτελικό στο Σαμπαντέλ και πέρασαν στον τελικό της LEN Euroleague. Εκεί όπου το μεσημέρι του Σαββάτου (14:30) θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Σαμπαντέλ-Πάντοβα. Διεκδικώντας για άλλη μια φορά την κορυφή της Ευρώπης.

Οι κοπέλες του Χάρη Παυλίδη έδειξαν χαρακτήρα, ειδικά στο τρίτο οκτάλεπτο. Ήταν το σημείο που ο Ολυμπιακός με «όπλο» την άμυνα κατάφερε να πάρει προβάδισμα με τα «χρυσά» γκολ της Αβραμίδου, έκτισε μια διαφορά και στη συνέχεια με σωστή τακτική, οι «ερυθρόλευκες» έλεγξαν το ματς και έφτασαν στη νίκη και την πρόκριση στον τελικό.

Άμυνα για σεμινάριο

Το ματς ξεκίνησε με τη Βουλιαγμένη να βρίσκει λύσεις από την Χαλαραμπίδη. Η παίκτρια του ΝΟΒ σκόραρε στην κόντρα ανοίγοντας το σκορ (1-0), ο Ολυμπιακός ισοφάρισε αμέσως (1-1) αλλά και πάλι η Χαραλαμπίδη έκανε το 2-1. Η Ασημάκη απάντησε άμεσα σε 2-2 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου οκτάλεπτου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου η Χυδηριώτη έβγαινε αρκετές φορές στην κόντρα, ωστόσο η Σταματοπούλου ήταν αρκετές εκεί όποτε χρειάστηκε. Ο Ολυμπιακός έπαιζε τρομερή άμυνα, ειδικά πάνω στην Ξενάκη μη δίνοντας τη δυνατότητα να περάσει η μπάλα στη φουνταριστή του ΝΟΒ. Οι δύο ομάδες πέτυχαν από την πλευρά τους από δύο τέρματα και έτσι το σκορ του ημιχρόνου ήταν 4-4.

Μίλησε η Αβραμίδου!

Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε η κλάση της Άλκηστη Αβραμίδου που πήρε από το χέρι τον Ολυμπιακό και τον οδήγησε στον τελικό καθώς σημείωσε όλα τα τέρματα της ομάδας παρά το πέμπτο προβάδισμα του ΝΟΒ στις αρχές της τρίτης περιόδου με την Ιωάννα Χυδηριώτη (5-4).

Η έμπειρη άσος των «ερυθρολεύκων» πέτυχε τρία συνεχόμενα τέρματα ανατρέποντας την εις βάρος κατάσταση και έκανε το 7-5 με την Ιωάννα Χυδηριώτη να μειώνει σε 7-6. Στη τελευταία περίοδο οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη διαχειρίστηκαν το χρόνο και με νέο τέρμα της Άλκηστη Αβραμίδου «καθάρισαν» τη πρόκριση. Το μόνο που κατάφερε η Βουλιαγμένη ήταν να μειώσει με την Έλενα Ξενάκη σε 8-7.

ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός 7-8 (2-2, 2-2, 2-3, 1-1)

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Χαραλαμπίδη (κόντρα, 6:12), 1-1 Ασημάκη (φουντραιστός, 5:52), 2-1 Χαραλαμπίδου (π/π, 4:44), 2-2 Τσουκαλά (π/π, 3:03)

2ο οκτάλεπτο: 3-2 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 7:12), 3-3 Πλευρίτου Ελ. (περιφέρεια, 2:50), 4-3 Διαμαντοπούλου (π/π, 1:35), 4-4 Μανωλιουδάκη (π/π, 00:47)

3ο οκτάλεπτο: 5-4 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 6:07), 5-5 Αβραμίδου (περιφέρεια, 5:44), 5-6 Αβραμίδου (περιφέρεια, 5:00), 5-7 Αβραμίδου (περιφέρεια, 4:01), 6-7 Χυδηριώτη (περιφέρεια, 1:54)

4ο οκτάλεπτο: 6-8 Αβραμίδου (περιφέρεια, 7:12), 7-8 Ξενάκη (φουνταριστός, 00:19)

ΝΟ Βουλιαγμένης (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου Ειρ., Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β. 1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα Στ.

Διαβάστε επίσης

Μια ζωή προκλητική η Καμμένου!

Μια ζωή προκλητική η Καμμένου!

Σε ένα ακόμα ματς δεν άντεξε να φύγει ηττημένη από τον Ολυμπιακό και δημιούργησε ένταση από το πουθενά, μετά το φινάλε του ημιτελικού.

Βουλιαγμένη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live

Βουλιαγμένη - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού αντιμετωπίζουν τη Βουλιαγμένη, στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της LEN Euroleague. Live στις 12:30 στο gavros.gr/ΕΡΤSportsHD.