Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Την… έχει την Μπρέσια!

Την… έχει την Μπρέσια!
Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 - 23:19
Αρθρογράφος: Γιώργος Ουσταμανωλάκης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗΣ

Σε εντατικούς ρυθμούς ενόψει του Final-8 συνεχίζει να δουλεύει η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος πριν από μερικές ημέρες στον τέταρτο τελικό κόντρα στη Βουλιαγμένη μέσα στο Λαιμό, έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στην προετοιμασία τους για την τελική φάση του LEN Champions League.

Εκεί όπου ο Θρύλος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου λοιπόν αντιμετωπίζει στα προημιτελικά της τελικής φάσης την ιταλική Μπρέσια.

Ένα ζευγάρι που από το 2014 και έπειτα έχει βρεθεί αντιμέτωπο επτά φορές με τον Θρύλο φυσικά να έχει υπέρ του την παράδοση με 4 νίκες, 1 ισοπαλία αλλά και 2 ήττες.

Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων ήταν στις 29/11 του 2014. Πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και ο Θρύλος ταξιδεύει στην Ιταλία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τελικά οι «ερυθρόλευκοι» φεύγουν με την ισοπαλία από την έδρα της Μπρέσια με 9-9. Τελευταίο ματς των ομίλων της ίδιας χρονιάς και η Μπρέσια έρχεται στον Πειραιά και το Παπαστράτειο κολυμβητήριο. Ο Θρύλος ήταν εξαιρετικός, παίρνοντας έτσι τη νίκη με 8-6.

Σεζόν 2016-17 και το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων είναι και πάλι για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Ο Θρύλος κερδίζει και πάλι με 8-4 κάνοντας επίδειξη δύναμης. Φυσικά για άλλη μια χρονιά τελευταία αγωνιστική θα βρεθεί στην Ιταλία όπου θα γνωρίσει την πρώτη του ήττα από την ιταλική ομάδα με 13-10 μετά από τέσσερις αναμετρήσεις.

Βέβαια την ίδια χρονιά οι δύο ομάδες θα βρεθούν και στο Final-6 της διοργάνωσης, όπου θα κοντραριστούν για τις θέσεις 5-6. Εκεί ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε χάσει την πρόκριση για τα ημιτελικά και είχε αδειάσει ψυχολογικά γνωρίζει την ήττα με 8-5 και έτσι εκείνη τη χρονιά παίρνει την έκτη θέση στην Ευρώπη.

Περσινή σεζόν και ο Ολυμπιακός στη φάση των ομίλων ταξιδεύει στην Ιταλία όπου παίρνει τη νίκη με 7-6 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Τελευταία αναμέτρηση μεταξύ Θρύλου και Μπρέσια είναι στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο εκεί όπου ο Ολυμπιακός επικρατεί πολύ άνετα με 13-6 στις 18/4/18 παίρνοντας έτσι την τέταρτή του νίκη κόντρα στην Μπρέσια σε 7 ματς.

Διαβάστε επίσης

Σε ρυθμούς Final-8

Σε ρυθμούς Final-8

Εντατικές προπονήσεις και βίντεο με ανάλυση του αντιπάλου στο πρόγραμμα των Πρωταθλητών Ευρώπης ενόψει Μπρέσια.