Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αβραμίδου: «Περιμένουμε ουσιαστική λύση από την Πολιτεία!»

Αβραμίδου: «Περιμένουμε ουσιαστική λύση από την Πολιτεία!»
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020 - 19:14

Πρωτοφανείς θα είναι οι συνέπειες, για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, με άλλο ένα lockdown, το οποίο θα σημάνει τόσα οικονομικά, όπως και άλλα προβλήματα, σε Συλλόγους, αλλά και αθλητές, όλων των σπορ. Αυτό επισημαίνουν, με δήλωσή τους, η αρχηγός του Ολυμπιακού, στο πόλο Γυναικών, Άλκηστις Αβραμίδου, αλλά και η Χριστίνα Τσουκαλά!

Η δήλωση της αρχηγού του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάτω από την πανδημία, τόσο στον αθλητισμό όσο και σε κάθε τομέα της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κατάσταση αυτή αφορά την προστασία της υγείας μας. Τα νέα μέτρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, όσο αφορά όμως την αθλητική δραστηριότητα, την σταματούν, όπως προπονήσεις και αγώνες. Αυτό είναι βαρύ τίμημα για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι ομάδες και οι αθλητές θα ισοπεδωθούν σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Έτσι όλοι οι αθλητές περιμένουμε με αγωνία την καλή έκβαση αυτής της κατάστασης και ταυτόχρονα κάποια ουσιαστική λύση από την πολιτεία, για να μην αφήσει τον αθλητισμό να αργοπεθαίνει, αλλά να συνεχίσει με σύνεση, προφυλάξεις καθώς και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, το έργο του».

Η δήλωση της Χριστίνας Τσουκαλά: «Ζούμε μια καθημερινότητα που έχει γονατίσει όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο και μετά. Για όλους τους αθλητές και ειδικά για τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων, είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η προετοιμασία και η προπόνηση. Το να ξαναμπείς σε μια ρουτίνα προπονήσεων, πόσο μάλλον για τους αθλητές του υγρού στίβου, όπου η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη.

Μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικό άθλημα, αλλά οι απαιτήσεις είναι επαγγελματικές. Με διπλές προπονήσεις κάθε μέρα είναι σχεδόν αδύνατο να ασχοληθεί με κάποια άλλη δουλειά. Εάν παγώσουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις το πιο πιθανό είναι να κοπεί η βασική πηγή του εισοδήματός μας. Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας.

Φοράμε πάντα μάσκες, δεν ερχόμαστε κοντά σε κόσμο και όλα αυτά τα κάνουμε γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μην χάσουμε μέρες από προπόνηση. Στις Γυναίκες δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορονοϊού και θα είναι καταστροφικό αν γίνει πάγωμα του πρωταθλήματος».

Διαβάστε επίσης

Μόνο ο Θρύλος παρών!

Μόνο ο Θρύλος παρών!

Πάει και η Βουλιαγμένη, από το Τσάμπιονς Λιγκ του πόλο. Μόνο ο Θρύλος συνεχίζει…