Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισόπαλο το ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη για τον αήττητο Θρύλο

Ισόπαλο το ντέρμπι με τη Βουλιαγμένη για τον αήττητο Θρύλο
Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 - 16:13

Τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα απώλεσε ο Θρύλος, ο οποίος αν και προηγήθηκε μέχρι και με 3 γκολ διαφορά, στο ματς με τη Βουλιαγμένη, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη που κρατούσε στα χέρια του… Με τρομερό δεύτερο οκτάλεπτο ο Θρύλος πήρε ένα σχετικά ασφαλές προβάδισμα, αλλά με αντεπίθεση η Βουλιαγμένη το… έσωσε στο φινάλε. Παράπονα από τον Θοδωρή Βλάχο για αρκετά σφυρίγματα στο ματς.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε δυνατά στο ματς με τη Βουλιαγμένη. Εμφανίζοντας μια δυστοκία στην επίθεση, μια δυσκολία να βάλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, έδωσε δικαίωμα στον ΝΟΒ να παίξει μπροστά με αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-0, με τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου οκταλέπτου να μην μπορεί να βρει γκολ… Είχε 0/2 στον παίκτη παραπάνω ο Θρύλος και στη συνέχεια 1/3, με τον Φιλίποβιτς να… λύνει εντέλει τον «γόρδιο δεσμό».

Ο Σέρβος παικταράς ήταν εκείνος ο οποίος άρχισε την πρώτη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, στο ματς και κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 1-2 και στη συνέχεια να ισοφαρίσει, για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Απέναντι στη Βουλιαγμένη ο Θρύλος είχε ένα γκολ στον παραπάνω και ένα στην κόντρα επίθεση. Η Βουλιαγμένη είχε 2 γκολ από την περιφέρεια. Κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο οκτάλεπτο, στο 2-2.

Το δεύτερο οκτάλεπτο

Με παρόμοιο τρόπο άρχισε και το δεύτερο οκτάλεπτο, με τη Βουλιαγμένη να σκοράρει ξανά πρώτη, με τον Αλαφραγκή. Άμεση η απάντηση, όμως από τον Μουρίκη και στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά ανέβασε το πρέσινγκ της! Στόχος ήταν να ανακόψει τον ρυθμό και όχι απλά να ισοφαρίζει, αλλά να πάρει προβάδισμα. Στα μισά του δευτέρου οκταλέπτου, το παιχνίδι έμενε ίδιο ωστόσο. Γκολ για προβάδισμα η Βουλιαγμένη, απάντηση ο Ολυμπιακός… Με το 4-3 εις βάρος του, ο Θρύλος έπρεπε να αφυπνιστεί και η απάντηση, ξανά με τον Μουρίκη, ήρθε άμεσα, με πέναλτι… Πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ανδρεάδη ο διεθνής φουνταριστός, κέρδισε το πέναλτι και ο Φιλίποβιτς το έκανε γκολ! Ξανά ισοφάριση, από πλευράς Θρύλου…

Ο Ζερδεβάς σταμάτησε τον Σκουμπάκη, στην προσπάθειά του στο 3:20 και αμέσως μετά ο Κώστας Μουρίκης, με το δεύτερο γκολ, έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον ΘΡΥΛΟ, στο 3λεπτο πριν το ημίχρονο, με 5-4! Δοκάρι για τη Βουλιαγμένη με τον Μυλωνάκη και αποβολή, με τον Δερβίση να σκοράρει 2:26 και να δίνει προβάδισμα 2 γκολ στην ομάδα του Θοδωρή Βλάχου! Ανέβασε ρυθμό ο Θρύλος, βρήκε λύσεις στην κόντρα και κατάφερε να βρει και τα γκολ που δεν έβρισκε στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Φουντούλης με πέναλτι έκανε το 7-4 και το +3, δίνοντας «αέρα» στον Θρύλο. Η Βουλιαγμένη μείωσε απλώς σε 7-5 με τον Γκιουβέτση, από την περιφέρεια, κλείνοντας το σερί 4-0 του Θρύλου, μέχρι εκείνο το σημείο. Στο 8-5 έκλεισε στο ημίχρονο, με ωραίο γκολ του Γενηδουνιά και ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα που ήθελε… Με τρία γκολ διαφορά, έχοντας βάλει 6 στο δεύτερο οκτάλεπτο!

Το τρίτο οκτάλεπτο

Με τον ίδιο τρόπο άρχισε και το τρίτο οκτάλεπτο! Με γκολ της Βουλιαγμένης! Ο Ολυμπιακός επίσης, όπως και στο πρώτο και δεύτερο οκτάλεπτο, δεν μπήκε στο ματς δυνατά και έδωσε… δικαιώματα στην αντίπαλό του. Σε αντίθεση με το ιδιαιτέρως παραγωγικό δεύτερο οκτάλεπτο, το τρίτο δεν ήταν και τόσο. Αλλά όπως και στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, έτσι και στο τρίτο, η Βουλιαγμένη βρήκε και δεύτερο γκολ πρώτη. Και έδειξε… σφυγμό, με τους δύο Κροάτες της, Πάπαριτς και Λόζινα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε αντίδραση, σε εκείνο το σημείο. Μέχρι και τα μισά του οκταλέπτου…

Ο Ζερδεβάς κράτησε στο 3:15 το προβάδισμα του Ολυμπιακού, σε σουτ του Σκουμπάκη! Δυνατός ο τερματοφύλακας του Θρύλου. Ο Φιλίποβιτς, στη συνέχεια, έπαιξε καλή άμυνα και στο 2:40 παρέμενε το 8-7 υπέρ του Ολυμπιακού. Στον παίκτη παραπάνω, ο Ολυμπιακός, προσπάθησε στη συνέχεια να σκοράρει. Και το έκανε, με το τρίτο του Μουρίκη, για το +2 ξανά και το 9-7. Αποτελεσματικός ο Θρύλος, στον παίκτη παραπάνω… Μουρίκης και Φιλίποβιτς πήγαν στον πάγκο. Πρώτοι σκόρερ και οι δύο. ΑΜΥΝΑΡΑ Θρύλο στο 1:40 με παίκτη λιγότερο και τον Μπούσλιε να είναι εκτός και το +2 έμεινε.

Η διπλή αποβολή στο 1:10 έφερε την έκρηξη του Θοδωρή Βλάχου, καθώς φάνηκε ως… Σολομώντεια λύση και όχι ως σωστή απόφαση. Τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά δυνατά, όπως είναι πάντα σε αυτό το επίπεδο. Το τρίτο οκτάλεπτο έληξε στο +2 και στο 9-7, με πολύ εντυπωσιακό πόλο και με πολύ ωραίο ρυθμό, από τις δύο ομάδες. Και κυρίαρχο τον γηπεδούχο Ολυμπιακό.

Το φινάλε

Ο Γούβης ήταν εκείνος, ο οποίος… άλλαξε το μοτίβο του αγώνα, καθώς στο 4ο οκτάλεπτο άνοιξε το σκορ, για το 10-7 του Θρύλου! Νίκησε τον Ανδρεάδη και πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ο Ζερδεβάς αιφνιδιάστηκε από τον Καλογερόπουλο και η Βουλιαγμένη μείωσε σε 10-8. Το ίδιο όμως έκανε και ο Χρυσοσπάθης, με τον Ανδρεάδη, κάνοντας το 11-8 με ένα υπέροχο, τεχνικό σουτ. Από εκεί που φαινόταν ότι ο ρυθμός θα πέσει, ο Σκουμπάκης μείωσε εκ νέου και σε 4 επιθέσεις, είχαμε 4 γκολ! Ο Γκιουβέτσης έβαλε δύσκολα στον Θρύλο και με το 2ο γκολ του, από την περιφέρεια, μείωσε σε 11-10 στο 4:27, φέρνοντας το παιχνίδι… σχεδόν στα ίσια! Μεγάλο ντέρμπι, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες… Ο Γκιουβέτσης κατάφερε μέχρι και να ισοφαρίσει για τη Βουλιαγμένη, δείχνοντας ότι ο Ολυμπικός αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα, στο τελευταίο οκτάλεπτο του ματς. Ο Μαθιόπουλος είχε περάσει στο τέρμα, για τον Θρύλο… Απέμεναν τρία λεπτά για το τέλος και η Βουλιαγμένη με ένα σερί 3-0 πέρασε και μπροστά με 11-12.

Ο Θοδωρής Βλάχος είχε αρκετά παράπονα, από τη διαιτησία. Πήρε τάιμ άουτ προς το φινάλε του τελευταίου οκταλέπτου, καθώς με ένα επιμέρους 5-2, η Βουλιαγμένη είχε φέρει το σκορ από το 9-7 στο 11-12! Ο Ολυμπιακός είχε εγκλωβιστεί στην επίθεση και δεν έβρισκε γκολ… Ο Φιλίποβιτς έδωσε τη λύση και με το δικό του, τέταρτο γκολ, ισοφάρισε εκ νέου!! Το ματς έμεινε στο 12-12, αφού η τελευταία προσπάθεια του Φιλίποβιτς, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, δεν βρήκε στόχο…

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 6-3, 1-2, 3-5

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Κουρούβανης (περιφέρεια, 6:20), 0-2 Σκουμπάκης (περιφέρεια, 3:15), 1-2 Φιλίποβιτς (π/π, 2:44), 2-2 Φιλίποβιτς (κόντρα, 1:25)

2ο οκτάλεπτο: 2-3 Αλαφραγκής (κόντρα, 7:07), 3-3 Μουρίκης (φουνταριστό, 6:30), 3-4 Πάπαριτς (φουνταριστό, 4:58), 4-4 Φιλίποβιτς (πέναλτι, 4:42), 5-4 Μουρίκης (φουνταριστό, 3:07), 6-4 Δερβίσης (περιφέρεια, 2:26), 7-4 Φουντούλης (πέναλτι, 1:14), 7-5 Γκιουβέτσης (π/π, 0:38), 8-5 Γενηδουνιάς (π/π, 0:08)

3ο οκτάλεπτο: 8-6 Πάπαριτς (φουνταριστό, 5:44), 8-7 Λοζίνα (φουνταριστό, 4:02), 9-7 Μουρίκης (π/π, 2:15)

4ο οκτάλεπτο: 10-7 Γούβης (φουνταριστό, 7:30),10-8 Καλογερόπουλος (περιφέρεια, 7:08), 11-8 Χρυσοσπάθης (περιφέρεια, 6:42), 11-9 Σκουμπάκης (6:14), 11-10 Γκιουβέτσης (περιφέρεια, 4:27), 11-11 Γκιουβέτσης (π/π, 3:18), 11-12 Καπότσης (περιφέρεια, 2:21), 12-12 Φιλίποβιτς (π/π, 1:05)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 3, Χρυσοσπάθης 1, Φιλίποβιτς 3, Σύρμας, Μαθιόπουλος

ΝΟ Βουλιαγμένης (Χρβόγε Κόλιανιν): Ανδρεάδης, Μυλωνάκης, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 3, Σαπουνάκης, Πάπαριτς 2, Λοζίνα 1, Καλογερόπουλος 1, Χαλυβόπουλος, Καπότσης 1, Κουρούβανης 1, Σκουμπάκης 2, Λεβάντης, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος

Διαβάστε επίσης