Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος 14-4 τον Πανιώνιο και τώρα Μπαρτσελονέτα

Ο Θρύλος 14-4 τον Πανιώνιο και τώρα Μπαρτσελονέτα
Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 - 18:25

Ο Ολυμπιακός διεύρυνε το απόλυτό του στην Α1 πόλο Ανδρών, επικρατώντας με 14-4 του Πανιωνίου στο Παπαστράτειο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχοι δεν συνάντησαν δυσκολίες απέναντι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και πλέον, η προσοχή του στρέφεται στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελονέτα, για την 2η αγωνιστική της προημιτελικής φάσης του Champions League, την οποία θα υποδεχθούν στον Πειραιά, την Τρίτη (20/3, 19:30).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Θρύλος «μπήκε» δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε με 5-1, στο πρώτο οκτάλεπτο, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει τα τρία από τα πέντε «ερυθρόλευκα» τέρματα (6:50, 3:18, 1:46) και τους Γκίλλα (4:06), Παπαναστασίου (0:53) τα άλλα δυο. Με γκολ του Φουντούλη από τα δυο μέτρα, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον Ολυμπιακό, που διεύρυνε στο +5 την υπέρ του διαφορά. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 6-2, με το δεύτερο τέρμα του Μοσκόβ και στο 4:47, είχαν την ευκαιρία να μειώσουν ακόμα περισσότερο, όμως ο Ζερδεβάς απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση πέναλτι του Γούνα και κράτησε το 6-2. Στη συνέχεια, ο Θρύλος με δυο ωραία τέρματα του Γούβη (3:53) στην κόντρα και του Γενηδουνιά από την περιφέρεια (3:02), αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, φτάνοντας στο 8-2. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 8-3, ύστερα από το τέρμα που σημείωσε ο Γούνας (1:35).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, συγκριτικά με τα δυο προηγούμενα, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο. Με το επιμέρους 2-0 στο διάστημα αυτό, που προήλθε από τα τέρματα των Δήμου και Δερβίση, οι Πειραιώτες έφτασαν στο 10-3 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Στην τελευταία περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν εκ νέου «στροφές», σκόραραν τέσσερις φορές και πήγαν στο τελικό 14-4, χάρη στο οποίο πανηγύρισαν τη νίκη, πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μπαρτσελονέτα.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-2, 2-0, 4-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χέρβο Κόλιανιν): Ζερδεβάς, Λόντσαρ 1, Γενηδουνιάς 4, Φουντούλης 1, Γούβης 1, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Αλαφραγκής, Δήμου 2, Παπαναστασίου 2, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Χαλυβόπουλος.

Πανιώνιος: Γαλανίδης, Κοπελιάδης, Μπουζάλας, Γκιουβέτσης, Παπάκος, Γραματικός, Καλαϊτζής, Μοσκόβ 2, Μουρίκης 1, Γούνας 1, Σπαντιδάκης, Καπετανάκης, Μαυροβουνιώτης, Παυλοστάθης, Κατραούρας.

Διαβάστε επίσης