Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έξω από τα 5 μέτρα

Έξω από τα 5 μέτρα
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:01

Την επόμενη Κυριακή ξεκινούν οι ημιτελικοί της Α1 πόλο Ανδρών, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Από την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στον Λαιμό μένει μόνο η νίκη, με 5-4. Η εμφάνιση όχι. Αλλά (ξανα)γεννήθηκαν κάποια κομβικά ερωτήματα.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης κρατάει την μπάλα ενώ ο χρόνος μετράει αντιστρόφως για τον Ολυμπιακό, σε μία εκ των επιθέσεών του στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη στον Λαιμό. Ο Βλαχόπουλος σχεδόν τον καβαλάει, πέφτει πάνω του την ώρα που ο Χρήστος είναι έτοιμος να σουτάρει έξω από τα πέντε μέτρα. Σε περίπτωση που οι διαιτητές σφύριζαν φάουλ, ο Βλαχόπουλος θα ήταν αναγκασμένος να οπισθοχωρήσει, παραχωρώντας στον αρχηγό της εθνικής ομάδας το διάστημα που χρειαζόταν για να σουτάρει. Αν ο περιφερειακός της Βουλιαγμένης συνέχιζε να παρεμποδίζει τον 26χρονο παίκτη του Ολυμπιακού, τότε θα ήταν αποβολή. Επίθεση των «ερυθρόλευκων» με παίκτη παραπάνω. Δεν σφυρίχτηκε κάτι ποτέ. Toy story.

Και αυτή είναι η δουλειά που κάνουν οι καλοί περιφερειακοί. Πλην του «εγκέφαλου» του Ολυμπιακού, ο Ντόσκας και ο Φουντούλης, ο Θεοδωρόπουλος, που έχει το συγκεκριμένο σουτ. Στο τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού στον Λαιμό, ο Χρήστος Αφρουδάκης πέρασε με καταπληκτικό γύρισμα τον Βλαχόπουλο, για να βγει ο Γούνας βοήθεια, να σπάσει την μπάλα ο ίδιος στον Φουντούλη, για να βρει ο Χιώτης το καλό σουτ. Τα προηγούμενα δέκα δευτερόλεπτα της ίδιας επίθεσης και πριν πάρει ο ίδιος την μπάλα, κολυμπούσε πάνω στον αμυντικό. Είδε και αποείδε ο Αφρουδάκης τζούνιορ και πέρασε… από μέσα του.

Τούτο το πεδίο είναι σημαντικό και κρίσιμο. Τον Ολυμπιακό πρέπει να ανησυχεί- και ανησυχεί, ούτως ή άλλως- το γεγονός ότι τα σφυρίγματα στις δύο άκρες της πισίνας στον Λαιμό, δεν ήταν ίδια. Διότι, όπως είπε και ο Νικόλας Δεληγιάννης λίγο πριν αναχωρήσει από το κολυμβητήριο για να ξαναγεννηθεί με την όψη του γιου του, Σπύρου, «εμείς παίζουμε άμυνα, πολλά χρόνια, έτσι». Αν δεν είστε, φυσικά, ο Ιησούς Χριστός της παντομίμας, το «έτσι» δεν λέει τίποτα. Η άμυνα που όντως παίζει ο Ολυμπιακός είναι με το χέρι κάτω από την μπάλα, με το χέρι σε ορθή γωνία.


Ενέσκηψε και άλλο ζήτημα και, όπως φαίνεται, επίσης σημαντικό. Διότι, κρυφακούσαμε να λέγεται ότι ο Κομάντινα μάρκαρε τέσσερις φορές και έφαγε τρεις ποινές. «Ο Κροάτης, που είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα», συμπλήρωσε η φωνή από τα βάθη του χλωρίου. Όταν ρωτήθηκε ο Δεληγιάννης, αρκέστηκε να πει ότι «ο Κομάντινα παίζει πάντα άμυνα με τα χέρια σηκωμένα». Έως και 45 λεπτά μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο ηλεκτρονικός πίνακας συνέχισε να δείχνει κάτι πραγματικά αλλόκοτο: τις τρεις ποινές για τους Δελακά, Σχίζα και Κομάντινα. Οκτώ εξ αυτών κερδισμένες από τον Μάνθο Βουλγαράκη. Χωρίς καμία μομφή και κανένα υπονοούμενο, παρά μόνο απορία, αυτό είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.

Ο Γιώργος Ντόσκας στο gavros.gr μετά τη λήξη του ματς του Λαιμού.


Διαβάστε επίσης

Η τιμωρία των πέντε μέτρων

Η τιμωρία των πέντε μέτρων

Ή η ευλογία να παίζεις πολύ πάνω από το νερό. Στο τελευταίο γκολ του Ολυμπιακού η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά.

Η πρόκληση της χρονιάς

Η πρόκληση της χρονιάς

Ο τέταρτος τελικός της Τρίτης στον Πειραιά επί της Βουλιαγμένης (19:00 * gavros.gr) ενδέχεται να στέψει πρωταθλήτρια την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.

«Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

«Θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Η σιγουριά της Σταυρούλας Αντωνάκου, είκοσι λεπτά μετά τη λήξη του τρίτου τελικού, είναι ο οδηγός για το ματς της Τρίτης.