Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η τιμωρία των πέντε μέτρων

Η τιμωρία των πέντε μέτρων
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 - 23:02

Η Ίφκε Φαν Μπέλκουμ σηκώθηκε πίσω από τα πέντε μέτρα, για να είναι νομότυπη και για μία κοπέλα τόσο ψηλή ήταν piece of cake να σκοράρει στη δεξιά πλευρά του τέρματος της Έλενας Κούβδου, για να μεγαλώσει τη διαφορά στα δύο γκολ και να κάνει τον Ολυμπιακό… άφαντο από το πρόσωπο της Βουλιαγμένης. Το 9-7 ήταν ένα σκορ σε ένα ματς που- και αυτό, ήταν της υπομονής. Με τις «ερυθρόλευκες» να εκμεταλλεύονται τον χρόνο, αν και στην τέταρτη περίοδο λίγο έλειψε να τις προδώσει και να πετυχαίνουν γκολ σε «σκοτωμένες» επιθέσεις.

Μάλιστα, ένα γκολ, που αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντικό, ήταν εκείνο που πέτυχε η Άλκηστη Αβραμίδου. Και έκανε το 4-4 επειδή τρεις πανέξυπνες πολίστριες συνεργάστηκαν και είχαν την ευφυΐα να μην επιστρέψουν στην άμυνα, όταν σύσσωμες οι πολίστριες της Βουλιαγμένης έβγαιναν για τη νέα επίθεση. Η Νίκη Κουγιουμτζή σούταρε στο δοκάρι- κάτι που δεν είχε… διαβάσει το σκάουτινγκ του ΝΟΒ- και με την μπάλα να επιστρέφει, κολύμπησε για να την αρπάξει. Η πάσα στη Φαν Μπέλκουμ ήταν η εξόφθαλμη επιλογή και με την Ολλανδή γυρισμένη προς το τέρμα, η Κονούκ προσπάθησε να την παρεμποδίσει. Όταν η μπάλα γκέλαρε προς τα δεξιά της Ίφκε, κάλυψε το κορμί της για να πάρει την αποβολή, η Αβραμίδου διήνυσε κάποια μέτρα για να βρεθεί σε θέση βολής και η γρήγορη κοντινή πάσα έφερε και έξυπνη εκτέλεση.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, έχει έφεση στο επιτυχημένο ρίσκο. Η Λιόση- όπως φάνηκε από τη φάση που την έχασε η Βάσω Μαυρέλου- δεν κατάφερε να είναι άνετη απέναντι στην Τσουρή, όπως και όλες οι πολίστριες της Βουλιαγμένης πλην Ρουμπέση- ενώ ο Ολυμπιακός κολυμπά πολύ και με λίγες κοπέλες: το Σάββατο μόνο η Κουγιουμτζή χρησιμοποιήθηκε. Είναι σαφές ότι οι «ερυθρόλευκες» πρέπει να κάνουν τη νίκη τους τη Δευτέρα, στον τρίτο τελικό του Λαιμού (19:00). Διότι η Βουλιαγμένη, πληγωμένη, πλέον μάχεται για να μη χάσει με 3-0. Αλλά αυτή η κλωστή δεν απέχει καθόλου από το να τη βάλει ξανά σε ρότα πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

«Τίποτα δεν τελείωσε»

«Τίποτα δεν τελείωσε»

Η πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με τη Βουλιαγμένη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη δήλωσε μετά τον αγώνα πως ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει.

«Ομαδική δουλειά»

«Ομαδική δουλειά»

Ευχαριστημένος από την εμφάνιση των κοριτσιών του πόλο του Θρύλου έμεινε ο προπονητής της ομάδας.

Έξω από τα 5 μέτρα

Έξω από τα 5 μέτρα

Τα πλέι οφ ξεκινούν την επόμενη Κυριακή και οι περιφερειακοί του Ολυμπιακού έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν.