Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλός βαθμός στον έλεγχο

Καλός βαθμός στον έλεγχο
Κυριακή, 22 Μαΐου 2011 - 19:59

Σε ένα ματς στο οποίο η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών έπαιξε καλά, διότι είχε ήδη εξασφαλισμένη την πρόκριση στο World League της Τιανγίν στην Κίνα (14-19 Ιουνίου), νίκησε με άνεση την Ισπανία με 13-10.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων: ότι η έλλειψη άγχους πάντα βοηθά τις διεθνείς πολίστριες να αποδίδουν καλύτερα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι πρωταθλήτριες και δεν μπορούν να διαφεντέψουν τις κρίσιμες στιγμές ενός παιχνιδιού. Τούτο το τεστ, άλλωστε, κόντρα στην Ισπανία, ήταν σημαντικό για την επόμενη μέρα. Ποτέ δεν είναι κακό να συνεχίσεις να νικάς μία ομάδα που ενδεχομένως να τη βρεις απέναντί σου σε έναν αγώνα μπαράζ μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Βεβαίως, ξεχώρισαν οι πολίστριες του Ολυμπιακού. Η Φιλιώ Μανωλιουδάκη συνεχίζει να παίζει με την αυτοπεποίθηση που της δίνει η απόδοσή της στους τελικούς του πρωταθλήματος και το βραβείο της πολυτιμότερης παίκτριας, ενώ η Σταυρούλα Αντωνάκου πέτυχε δύο υπέροχα γκολ, το πρώτο ένα θαυμάσιο twister σε λήξη του χρόνου επίθεσης (κλασικά), το δεύτερο σε κατάσταση με παίκτρια παραπάνω και τον χρόνο να τελειώνει. Η Αντωνάκου λειτούργησε θαυμάσια και σε άλλη περίπτωση πλεονεκτήματος της εθνικής, λες και ήταν πασαδόρος που παίζει δύο συνεχόμενες φορές τον πρώτο χρόνο. Όταν η Γιούλη Λαρά βρήκε το δοκάρι από την πρώτη πάσα της, εκείνη, παρά τον πανικό που έφερνε η συνειδητοποίηση ότι η επίθεση θα γινόταν στα ίσια, εκείνη τροφοδότησε ξανά τη φουνταριστό της Βουλιαγμένης, η οποία ήταν πολύ καλή το πρωί της Κυριακής, για το μόνο γκολ της στην αναμέτρηση.

Πρόβλημα ήταν, πάντως, οι αποβολές των τριών αμυντικών της εθνικής ομάδας (Ψούνη, Μελιδώνη, Τσουκαλά) με τρεις ποινές,

Η Σταυρούλα πόνεσε στο ταλαιπωρημένο δεξί χέρι της, όταν η Μάικα Γκαρσία της το τράβηξε σε μία φάση που η περιφερειακός του Ολυμπιακού έπαιξε αμυντικός, αλλά δεν θα χάσει προπόνηση. Οι διεθνείς θα καθίσουν δύο μέρες, αφού είναι εξαντλημένες και έπειτα θα ξεκινήσουν προπονήσεις πριν κάνουν τον γύρο του κόσμου. Πλην των δύο ταξιδιών στην Κίνα, το ένα στην Τιανγίν και το άλλο στη Σαγκάη, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα (16-31 Ιουλίου), οι διεθνείς θα φύγουν την επόμενη Δευτέρα, 30 Μαΐου, για το Κίρισι της Ρωσίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά του.

Η ρωσική πόλη, βεβαίως, μόνο καλές αναμνήσεις φέρνει στην εθνική ομάδα πόλο Γυναικών. Πρώτα το 2005, με το χρυσό μετάλλιο στο World League και έπειτα το 2009, με το Champions Cup που κατέκτησε η Βουλιαγμένη της Αλεξίας Καμμένου.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 4-2, 3-2, 2-2
ΕΛΛΑΔΑ: Μανωλιουδάκη 3, Αντωνάκου 2,Τσουκαλά 2, Γερόλυμου 2, Μελιδώνη 1, Ασημάκη 1, Ρουμπέση 1, Λαρά 1.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπλας 4, Παρέχα 3, Γκιλ 2, Μάικα Γκαρσία.

Διαβάστε επίσης

Αναμνήσεις από την κούπα

Αναμνήσεις από την κούπα

Οι Νικόλας Δεληγιάννης, Δημήτρης Κραβαρίτης και Σάκης Πλατανίτης θυμήθηκαν στιγμιότυπα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα από τον Ολυμπιακό.

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες

Έκαναν απλώς τις... Κινέζες

Η Σταυρούλα Αντωνάκου υπήρξε καταλύτης για την πρόκριση της εθνικής πόλο Γυναικών στην τελική φάση του World League.

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με ΝΟΒ στους τελικούς

Με 6-4 νίκησε η Βουλιαγμένη τον Πανιώνιο και θα τεθεί απέναντι στον Ολυμπιακό, στους τελικούς της Α1 πόλο Ανδρών.