Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος το πλεονέκτημα

Ο Θρύλος το πλεονέκτημα
Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011 - 03:41

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, τον ΝΟ Βουλιαγμένης στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» (18:00/ NS4, live από το gavros.gr) και επιθυμεί το αυτονόητο: να τον νικήσει για να πάρει το προβάδισμα στη σειρά των τελικών, σε ένα παιχνίδι που διαιτητές είναι οι Σκαλοχωρίτης και Αχλαδιώτης. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου παρακολούθησαν το βίντεο του πρώτου τελικού, ώστε να αποκαλυφθεί η… απάτη: προς Θεού, όχι πως είναι τέτοια το 13-4 στον Πειραιά, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς από τη μία και πίκρα από την άλλη πλευρά, πάντως ακόμα και εκεί ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε.

Στηρίχθηκε σε στιγμές, στην απειρία των πολιστών του ΝΟΒ σε ορισμένα σημεία, στην ποιότητα των παικτών του Ολυμπιακού τις περισσότερες. «Αλλά καταλάβαμε, βλέποντας το παιχνίδι, ότι δεν υπάρχει εύκολος τελικός. Ποτέ», ισχυρίστηκε ο Νικόλας Δεληγιάννης, που ψηφίστηκε κορυφαίος τερματοφύλακας στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος στην Κάλυμνο.

Ο Ολυμπιακός ισοφαρίστηκε το Σάββατο, 28 Μαΐου, από την ομάδα του Τεό Λοράντου, χάνοντας με 10-9 στην παράταση, χάρη σε γκολ του Καρούντζου, που έχει κάνει θαυμάσια χρονιά, στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης. Έχασε για πρώτη φορά μετά τις 30 Απριλίου του 2008 και τον τρίτο τελικό για την Α1 με τον Εθνικό, αλλά δεν του έκανε κακό. Πλέον, ωστόσο, πρέπει να πάρει προβάδισμα σε ένα ματς που δεν θα είναι παρέλαση, για να έχει και το match ball στον τέταρτο τελικό του Λαιμού, στις 12 Ιουνίου και να κατακτήσει το πρωτάθλημα εκεί.

Μετά και τη χθεσινή προπόνηση, δεν υπάρχουν ονόματα σημειωμένα στο απουσιολόγιο και των δύο ομάδων. Με παραπάνω από 10 μέρες να έχουν περάσει από τον δεύτερο τελικό, ο ΝΟΒ θα είναι αίνιγμα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ρυθμό, αλλά σε διαφορετικής φύσεως ματς. Ως εκ τούτου, το αυριανό έχει ερωτηματικά που αναμένεται να σβηστούν εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» φθάσουν σε μία άνετη νίκη, δείχνοντας το στοιχείο της προσήλωσης και ακριβούς μετατόπισης από τη μία διοργάνωση στην άλλη, χωρίς καν την ελάχιστη νοητική απώλεια.

Διαβάστε επίσης

Η Αγία Άμυνα

Η Αγία Άμυνα

Ο Βαγγέλης Δελακάς υπερθεμάτισε την αξία της άμυνας με τις δηλώσεις του στο gavros.gr.