Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκδίκηση στις 22 Απριλίου

Εκδίκηση στις 22 Απριλίου
Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011 - 00:11

Ο χρόνος είναι κάτι πολύ σχετικό: μπορεί ακόμα και να μοιραστεί. Στο τι σηματοδοτεί μία ημερομηνία και στο τι μπορεί να σημαίνει μία μέρα. Αν οι Σταυρούλα Αντωνάκου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Άλκηστη Αβραμίδου και Ηλέκτρα Ψούνη σκεφτούν πότε πέφτει το προολυμπιακό τουρνουά, τότε ενδεχομένως να συνειδητοποιήσουν και τη χρονική ειρωνική διάθεση της ζωής, εκτός των άλλων σαρκαστικών αποχρώσεών της.

Από τις 15 έως τις 22 Απριλίου, που θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι για να βγουν οι τέσσερις ομάδες που θα πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην Τεργέστη, η εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να μην την πατήσει, μια και είναι αποδεδειγμένο (ένα χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αποδεικτικό στοιχείο, περισσότερο εμφανές από κάθε άλλο) ότι έχει τις δυνατότητες και ότι μπαίνει ως φαβορί σε αυτή τη διοργάνωση που το άγχος χτυπάει κόκκινο, όσο κι αν, ειδικά σε ένα προολυμπιακό τουρνουά, η κατάσταση είναι ρευστή και τα λάθη μπορούν να αποτελέσουν ανεπούλωτη πληγή.

Το προολυμπιακό τουρνουά θα είναι μία ευκαιρία για τις διεθνείς πολίστριες του Ολυμπιακού να πάρουν εκδίκηση για την ομάδα τους. Γενικώς η τάση για ρεβάνς σπανίως βγαίνει σε καλό, ενίοτε γίνεται εκατόμβη για τους αθλητές που δεν κρατούν την ψυχραιμία τους, και για αυτόν τον λόγο χάνουν πλήρως τη συγκέντρωσή τους, αλλά αυτή είναι μία υπέροχη συμπτωματική αθλητική ιστορία, που μπορεί να «γεννήσει» επιπλέον κίνητρο, εκτός κι αν πρόκειται για δημοσιογραφική διαστροφή.

Στις 15 Απριλίου είναι Κυριακή του Πάσχα για την Ορθοδοξία, η μέρα, δηλαδή, που ξεκινά το τουρνουά. Την Κυριακή του Πάσχα του 2911 ο Ολυμπιακός επέστρεφε από το Σαμπαντέλ της Ισπανίας με πρόσωπο στενοχωρημένα στην αίθουσα αφίξεων του «Ελ. Βενιζέλος», μετά την ήττα στον ημιτελικό του Final 4 του Champions Cup του Σαμπαντέλ από την Οριζόντε Κατάνια, ένα ματς στο οποίο υπήρξε διαιτητικός δάκτυλος.

Η πλάκα, βεβαίως, είναι ότι εκείνο το παιχνίδι έγινε στις 22 Απριλίου, Μεγάλη Παρασκευή του 2011, που το 2012 θα είναι η ημερομηνία κατά την οποία η «γαλανόλευκη» αναμένεται να έχει σφραγίσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου…

Διαβάστε επίσης

Ξεκίνησαν κολύμπι

Ξεκίνησαν κολύμπι

Επέστρεψαν στο χλώριο οι πολίστριες του Ολυμπιακού, «εγκαινιάζοντας» το 2012 στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Γερμανική επικοινωνία

Γερμανική επικοινωνία

Στο «Καπαγέρωφ» για κοινή προετοιμασία με την εθνική Γερμανίας οι οκτώ πολίστριες του Θρύλου και η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών.