Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γερμανική επικοινωνία

Γερμανική επικοινωνία
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011 - 00:15

Οι οκτώ πολίστριες του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας ξεκουράστηκαν δύο μέρες και έπειτα… βουρ στον πατσά. Τον ολλανδικό, βεβαίως βεβαίως, μια και η παγκόσμια πρωταθλήτρια, που σε έξι μέρες θα αποχαιρετήσει μία υπέροχη και ανεπανάληπτη χρονιά, θα πρέπει να ξαναδείξει (διότι οι προκλήσεις στον αθλητισμό δεν έχουν ρεπό) τα διαπιστευτήριά της, εξαρχής στο ευρωπαϊκό πόλο.

Το Ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν (16-29 Ιανουαρίου) δεν βρίσκει τη «γαλανόλευκη» μόνο στον δρόμο προς ακόμα ένα μετάλλιο, που θα κάνει παρέα στο πρωτότοκο, το ασημένιο στο Ζάγκρεμπ. Αλλά τούτο δεν είναι αυτοσκοπός για την πρωταθλήτρια κόσμου. Η χρονιά, άλλωστε, στο μυαλό των περισσότερων κοριτσιών, είναι συνυφασμένη με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (27 Ιουλίου – 12 Αυγούστου) και, φυσικά, το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει στη Σικελία (1-8 Απριλίου) και το οποίο θα δώσει τέσσερα εισιτήρια για τη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση.

Βεβαίως, για μία ομάδα η οποία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια, κάθε διοργάνωση είναι ένα κίνητρο, ούτως ή άλλως. Και ακόμα και αν για εκείνη δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο η λέξη «εύκολο», όσον αφορά στις συνθήκες (η πολιτεία αποδείχθηκε… τσιγκούνα ακόμα και στην ώρα που δίνει στην ομάδα, αφού είναι η «ρίζα» του συνωστισμού στο «Πέτρος Καπαγέρωφ»), η ανταγωνιστική φύση των διεθνών δεν τους επιτρέπει να βρίσκουν άλλοθι πριν την πρόκληση, για να αλαφρύνουν την αποτυχία, αν αυτή έρθει.

Από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε μία κοινή προετοιμασία της Εθνικής με το αντίστοιχο συγκρότημα της Γερμανίας, το οποίο θα αντιμετωπίσει (στο πιο εύκολο, φαινομενικά, από τα τρία παιχνίδια) μετά το παιχνίδι με την Ιταλία και πριν από αυτό με την Ισπανία, στον όμιλο του Αϊντχόφεν. Βεβαίως, η προετοιμασία η καλή θα είναι από τις 3 έως τις 6 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, παρέα με τη Ρωσία, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2006 και εντεύθεν.

Διαβάστε επίσης

Εκδίκηση στις 22 Απριλίου

Εκδίκηση στις 22 Απριλίου

Μια ημέρα και μία ημερομηνία οιστρηλατούν τις πολίστριες του Θρύλου ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά.

Μια σπουδαία επιστροφή

Μια σπουδαία επιστροφή

Τα Χριστούγεννα του Δημήτρη Μιτελούδη φέτος θα είναι διαφορετικά από τα περυσινά. Πολύ διαφορετικά.