Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και οι πέντε παρούσες

Και οι πέντε παρούσες
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 - 11:07

Η συνεννόηση του Γιάννη Μπενόπουλου και του Γιώργου Μορφέση ήταν άρτια και η ομάδα πόλο Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού θα έχει και τις πέντε πολίστριες μαζί της, την ερχόμενη εβδομάδα στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που θα φιλοξενηθεί στη Γλυφάδα ή στη Βουλιαγμένη.

Τούτο, για τον Ολυμπιακό, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό ζήτημα, μια και η φετινή ενίσχυση της ομάδας πόλο Γυναικών με πέντε νεαρές αλλά ιδιαιτέρως χαρισματικές παίκτριες ευνόησε και τις Νέες Γυναίκες. Η Χριστίνα Κώτσια στην άμυνα, οι Ελευθερία και Βάσω Πλευρίτου στην περιφέρεια, και η Μαργαρίτα Πλευρίτου στη θέση της φουνταριστού βάζουν την ομάδα σε ένα διαφορετικό επίπεδο- αν και οι ήδη υπάρχουσες πολίστριες έχουν εξελιχθεί και ούτως ή άλλως θα βρίσκονταν στην τελική φάση του πρωταθλήματος- πόσω μάλλον να υπάρχει στο τέρμα και η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Η βασική τερματοφύλακας της ομάδας πόλο Γυναικών έχει λόγο που αναφέρεται, μια και δεν είχε συμμετάσχει στην προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος πόλο Νέων Γυναικών διότι… βρισκόταν στο Αϊντχόφεν και έπαιξε για 14 λεπτά στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Ιταλία. Τότε ο Ολυμπιακός πέρασε δεύτερος από τον όμιλο του Λαιμού, χάνοντας στις λεπτομέρειες από τον ΝΟ Βουλιαγμένης, με 10-7.

Το σίγουρο είναι ότι το ερχόμενο Παρασκευοσαββατοκύριακο θα λάβει χώρα το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα Νέων Γυναικών από την αρχή της διοργάνωσης. Διότι ο ΝΟ Βουλιαγμένης είναι μία ομάδα με υψηλή παραγωγή σε παίκτριες αυτών των ηλικιών- και μόνο να σκεφτεί κάποιος ότι πριν επτά χρόνια στελέχωναν την ομάδα η Χριστίνα Τσουκαλά και η Αλεξάνδρα Ασημάκη φτάνει- ενώ ο Τρίτων Αμαρουσίου μπαίνει φουριόζος. Αν εξαιρεθούν η Ανθή Μυλωνάκη και η Ναυσικά Αλεξάκη, η ομάδα Νέων Γυναικών είναι ίδια με εκείνη των Γυναικών˙ που, για να μη μένουν κενά στη διήγηση, πήρε την τρίτη θέση στην κανονική περίοδο της Α1, ενώ είναι και η περυσινή πρωταθλήτρια των Νέων Γυναικών.

Διαβάστε επίσης

Οσμή Βελιγραδίου

Οσμή Βελιγραδίου

Αν χώθηκαν αθλητικά πνεύματα και ξωτικά στις γαλανόλευκες βαλίτσες, τότε η πτήση για το Έντμοντον δεν θα είναι μόνο μέσω Λονδίνου, αλλά θα καταλήγει σε αυτό.

Θέμα χαρακτήρα

Θέμα χαρακτήρα

Η ομάδα πόλο Νέων Γυναικών του Ολυμπιακού αξίζει κάθε έπαινο που γίνεται να της αποδοθεί, μετά τη σπουδαία εμφάνιση στο Μαρούσι.

Εκτός τελικού

Εκτός τελικού

Το όνειρο ενός ευρωπαϊκού τροπαίου έμεινε τέτοιο για ακόμα μία χρονιά για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.