Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έσπασε τα κοντέρ

Έσπασε τα κοντέρ
Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 - 02:06

Νίκη με πολλά ρεκόρ πέτυχε ο Ολυμπιακός στην Πάτρα, νικώντας με 34-1 (!!!) τη ΝΕΠ για την 7η αγωνιστική της Α1 πόλο Γυναικών.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε το ρεκόρ της σεζόν, αφού έβαλε 11 γκολ, ενώ, εκτός από εκείνη, άλλα τρία κορίτσια έκαναν ατομικό ρεκόρ στην Α1 και, φυσικά με τον Ολυμπιακό.

Μετρήστε: έως τώρα η μεγαλύτερη διαφορά σε παιχνίδι πόλο Γυναικών ήταν τα 24 γκολ, κάτι που έχει γίνει συνολικά τέσσερις φορές: δύο φέτος, με τη ΝΕΠ να χάνει 3-27 από τον Εθνικό εντός έδρας και 26-2 από τον Νηρέα στο Χαλάνδρι), μία φορά το 2006, όταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης νίκησε τον ΠΑΟΚ στις 15 Απριλίου με 27-3 και μία φορά στις 2 Μαΐου του 2007, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ στο Ρέθυμνο.

Η Ελευθερία Πλευρίτου έβαλε 11 γκολ, ισοφαρίζοντας την επιθετική συγκομιδή της χρονιάς, αφού τόσα είχε βάλει η Άλκηστις Μπενέκου και πάλι με τη ΝΕΠ, στο 25-2 του Τρίτωνα, ενώ οι Μαρία Σώρα και Βιργινία Νιαρχάκου έκαναν ατομικό ρεκόρ στην Α1 και προφανώς στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκες» τελείωσαν με 7-0-0 τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και έβγαλαν γύρο μόνο με νίκες για πρώτη φορά από τον δεύτερο της σεζόν 2009-10, η οποία, πάντως, τελείωσε πικρά για αυτές.

Ο Χάρης Παυλίδης άφησε στην Αθήνα τη Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τη Βάσω Μαυρέλου, τη Μαρία Μπαλωμενάκη, την Εύη Τετζαλίδου και τη Γεωργία Γαραντζιώτη και μόνο τις σκόρερ να κοιτάξεις (με εξαίρεση την Άλκηστη Αβραμίδου, που πέτυχε έξι γκολ, αντιλαμβάνεσαι ότι έδωσε χρόνο στις μικρές. Ο Ολυμπιακός θα παίξει άλλο ένα ματς πρωταθλήματος πριν τους δύο προημιτελικούς του Champions Cup με την Έγκερ (9 και 23 Μαρτίου), αφού θα αντιμετωπίσει τον Νηρέα στο Χαλάνδρι.

Τα οκτάλεπτα: 0-10, 0-8, 1-10, 0-6

ΝΕΠ: Κριπή 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερία Πλευρίτου 11, Αβραμίδου 6, Σώρα 5, Νιαρχάκου 5, Καλογεράκου 4, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου 1.

Διαβάστε επίσης

Διά χειρός Αβραμίδου

Διά χειρός Αβραμίδου

Εντυπωσιακή η περιφερειακή του Ολυμπιακού στο 2-13 επί του Νηρέα Χαλανδρίου, για την 8η αγωνιστική.

Ενημέρωση μετά ματς

Ενημέρωση μετά ματς

Ο Ολυμπιακός παίζει στο Βίντετουρ απέναντι στην Κρόιτσλινγκεν και έχει το... αυτί στο ραδιοφωνάκι.