Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ερυθρόλευκος» χειμώνας

«Ερυθρόλευκος» χειμώνας
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013 - 22:55

Οι Ρώσοι της Σπάρτακ Βόλγκογκραντ έφθασαν το βράδυ της Πέμπτης στην Αθήνα και την Παρασκευή πήγαν για προπόνηση φορώντας κοντομάνικα. Αλλά ο Ολυμπιακός θέλει να της δείξει ότι ο χειμώνας του «Πέτρος Καπαγέρωφ» είναι βαρύτερος από εκείνον στον οποίο οι Ρώσοι είναι συνηθισμένοι στο Στάλινγκραντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν με τη Σπάρτακ το Σάββατο, στις 19:15 (Novasports 4, live από το gavros.gr) για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» του Champions League και το ιδανικό θα ήταν να πάρουν τη νίκη και τη μεγάλη διαφορά, για τη ρεβάνς της 20ης Μαρτίου στο Βόλγκογκραντ. Ωστόσο, όπως οι βεβιασμένες ενέργειες δεν έχουν σπουδαίο αντίκρισμα στη ζωή, στον αθλητισμό αυτό γίνεται περισσότερο φανερό. Ο Θοδωρής Βλάχος και οι παίκτες του είναι προετοιμασμένοι για ένα παιχνίδι υπομονής απέναντι σε μία ομάδα που μπορεί να μην έχει σκουπίσει εξ ολοκλήρου από το πέτο της τον σκόρο της Σοβιετίας, αλλά που, ωστόσο, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά της ρωσικής ομάδας τα οποία έκαναν τους Ανατολικούς μία απρόσιτη πλην πανίσχυρη δύναμη: τα πέτρινα πρόσωπα των παικτών και το γεγονός ότι μπορεί να σε διαλύσουν αν πας ανέμελος απέναντί τους, αν πας να ανοίξεις ρυθμό, αν νομίσεις ότι είσαι ανώτερος.

Ο Ολυμπιακός, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να πετύχει το ιδεατό μόνο και μόνο επειδή είναι ποιοτικότερη και πιο φρέσκια ομάδα. Οι παίκτες το ξέρουν αυτό και παθαίνουν αυτό το «σύνδρομο της βενζινικής αντίθεσης» (σικ) πριν από ένα μεγάλο ματς: νιώθουν άδειοι ενώ την ίδια στιγμή το ρεζερβουάρ τους γεμίζει από βενζίνη. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να παίξουν με γνώμονα τον νου και την τακτική στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Η πρότερη εμπειρία, στο ματς της Σχολής Ευελπίδων της Βάρης κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης, όταν έμειναν εκτός προημιτελικών της διοργάνωσης, τους δείχνει ότι δεν πρέπει να ιδρώσουν καν αν κάτι πάει στραβά σε πρώτη φάση. Τον προσανατολισμό τους σε εκείνο το παιχνίδι έχασαν επειδή εκείνη η πρώτη φάση στην Ευελπίδων πήγε στραβά και, έστω κι αν αυτή η λογική είναι μπακαλίστικη για μία ομάδα που γύρισε το 10-7 και το έκανε 10-10 μέσα σε ενάμιση λεπτό, δεν κατάφεραν να ανανήψουν σε βάθος, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός συνέχειας του θεσμού.

Η ομάδα αυτή, με τον ίδιο κορμό, τώρα ξέρει περισσότερα για τις λεπτές ισορροπίες που διέπουν τέτοια ματς. Ολοι κρατούν χαμηλούς τόνους και όλοι έχουν περάσει από το στάδιο της εσωτερικής πάλης, εκείνο το απαραίτητο που συμβαίνει όταν το ένα Σάββατο παίζεις απέναντι στο Παλαιό Φάληρο και νικάς με 23-2 παίζοντας ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο και το άλλο παίζεις με μία ομάδα που μόνο ενός λεπτού (από τα 32) χασομέρι είναι αρκετό ώστε να μη συγχωρεθεί.

Διαιτητές της αναμέτρησης, στην οποία είναι απαραίτητο να γεμίσει το κολυμβητήριο, όχι μόνο επειδή το ματς είναι πολύ σημαντικό αλλά, κυρίως για τους εορτασμούς των 88ων γενεθλίων της ιστορίας του συλλόγου προκαταβολικά, είναι ο Σλοβένος Μπόρις Μαργκέτα και ο Ιταλός Φιλίπο Γκόμες.

Διαβάστε επίσης

Ένα γκολ της Άνταλ

Ένα γκολ της Άνταλ

«Πολύ καλή ομάδα», αποκάλεσε τον Ολυμπιακό η Μαγυάρα περιφερειακή της Έγκερ, πριν τους προημιτελικούς.

Όλα στη ρεβάνς

Όλα στη ρεβάνς

Νίκησε με 9-8 τη Σπάρτακ στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Champions League πόλο Ανδρών ο Ολυμπιακός.

«Μόνο νίκη με Σπαρτάκ»

«Μόνο νίκη με Σπαρτάκ»

Το αποτέλεσμα που θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» αύριο είναι μόνο η νίκη, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Ντόσκας.