Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το Μίσος

Το Μίσος
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 - 21:25

Όταν σχεδόν ταυτοχρόνως και σε διαφορετικές χώρες μούγκριζαν, ούρλιαζαν, έμεναν με ανοικτά τα στόματα, κρατούσαν την αναπνοή τους μέχρι να σκάσουν, άνοιγαν οι… κρούνοι των σιελογόνων αδένων τους και εφεύρισκαν λέξεις με πολλά σύμφωνα για να αποτυπώσουν τον ενθουσιασμό τους για το γκολ του τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα, Ντένις Σέφικ, στο Κραγκούγεβατς το αίσθημα της ήττας της Ραντνίτσκι στον τελικό του Κυπέλλου ανακατευόταν με θυμό.

Όταν το πάθος υπάρχει- και στην περίπτωση του Αλεξάνταρ Τσίριτς και του Γιούγκοσλαβ Βάσοβιτς ασφαλώς και ισχύει αυτό για τον Αστέρα, άλλωστε και οι δύο, που τώρα είναι πολίστας και τιμ μάνατζερ της Ραντνίτσκι αντιστοίχως, ήταν μέλη της ομάδας που κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα πριν το περυσινό, το 1993- τότε εύκολα γίνεται μίσος. Στον λογαριασμό της Ραντνίτσκι Κραγκούγεβατς στο youtube ανέβηκε το εξής βίντεο. Είναι η προσπάθεια του Ντένις Σέφικ που έφερε το νικητήριο γκολ για τον Ερυθρό Αστέρα. Ο τίτλος του βίντεο είναι «Σκάνδαλο στον τελικό του Κυπέλλου».

Οι… πωρωμένοι με την υδατοσφαίριση δεν είναι υπερβολικό να πει κάποιος ότι… ξύπνησαν με τη σκέψη τους στο γκολ του Σέφικ. Το ίδιο έγινε και με τους ανθρώπους της Ραντνίτσκι, που το πρωί της Δευτέρας εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία περιγράφουν ότι το γκολ είναι εκπρόθεσμο.

Το βίντεο που ανέβασαν δείχνει τον Σέφικ να κάνει μία προσποίηση- και πράγματι, ο τερματοφύλακας του Εθνικού τη σεζόν 2006-07 δεν βιάστηκε να σουτάρει, αφού διείδε ένα μπλοκ αντίπαλου μπροστά του- και έπειτα το χρονόμετρο που βρισκόταν στα δεξιά του να δείχνει «0» όταν η μπάλα ήταν ακόμα στα χέρια του. Μετά, η φάση έπαιξε ξανά, με κοντινό πλάνο στον Σέφικ και κάτω αριστερά, σε ένα ανοικτό παράθυρο, το χρονόμετρο στα δεξιά του τερματοφύλακα του Αστέρα το οποίο κυλούσε ταυτοχρόνως με την κύρια εικόνα. Στο τέλος, το βίντεο τελειώνει με τη χαμογελαστή εικόνα του τερματοφύλακα του Ερυθρού Αστέρα να σηκώνει το τρόπαιο.

Δεν θα είναι παράλογο να αποφασιστεί η επανάληψη του τελικού ή έστω η διαδικασία των πέναλτι, καθ’ ότι η Ραντνίτσκι έχει, λογικά, λειτουργήσει νομότυπα και βρίσκεται στο χρονικό όριο αντίδρασης. Αλλά, επίσης, το να νοιάζει την υπόλοιπη Ευρώπη η επανάληψη του τελικού όσο οι κινήσεις του ζωδιακού κύκλου είναι επίσης λογικό. Καλύτερο, για τη μυθοπλασία, θα ήταν να έχει ήδη κριθεί από ένα γκολ τερματοφύλακα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, κι ας μην είναι δίκαιο.

Αυτό που είναι σημαντικό, πάντως, είναι το γεγονός ότι έχει αρχίσει να δημιουργείται μία κόντρα συναρπαστική για το σέρβικο πόλο και όχι μόνο. Οι δύο ομάδες έφθασαν πέρυσι στους τελικούς του πρωταθλήματος και στον πρώτο τελικό ο νυν υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας, Βάνια Ουντόβιτσιτς (που είναι λογικό να ανησυχεί, αφού ίσως να μην γνωρίζει πώς να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα- αν και η κυβέρνηση είναι… ραντνιτσκική, αφού ο πρόεδρος της χώρας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, γεννήθηκε στο Κραγκούγεβατς και οι… κακές γλώσσες αναφέρουν ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να γεννηθεί εν μία νυκτί, το καλοκαίρι του 2012, η Ραντνίτσκι) είχε γρονθοκοπήσει τον Μάρκο Αβράμοβιτς. Ο Αστέρας είχε πάρει το πρωτάθλημα στα 5 ματς και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Μπέτσεϊ, στις 30 Νοεμβρίου 2013, για τον τελικό του Σούπερ Καπ. Σε εκείνο το ματς οι άνθρωποι της Ραντνίτσκι έχουν φρικτά παράπονα από τη διαιτησία του Ισπανού Σέρχιο Μπορέλ και του Γιώργου Σταυρίδη, σε ένα ματς που αλυτάρχης ήταν ο πρόεδρος του γουότερ πόλο στη LEN, Τζιάνι Λόντζι. Ο Ιταλός, ειρήσθω εν παρόδω, θα έρθει την Τρίτη στην Αθήνα μαζί με τον υπεύθυνο επί των διοργανώσεων και συμπατριώτη του, Μάρκο Μπίρι, για το ματς της Τετάρτης (17:00) του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Champions League.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι τις 10 μέρες που θα γίνουν οι τελικοί του σέρβικου πρωταθλήματος, η παρακολούθησή τους είναι must. Αν υπήρχαν χρήματα, ένα τουρ από το Βελιγράδι στο Κραγκούγεβατς και πίσω θα ήταν επιβεβλημένο. Δεν υπάρχει καμία καλύτερη υποψία θηριωδίας από δύο Σέρβους που μισιούνται, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για ομάδες και, δη, της υδατοσφαίρισης.

Διαβάστε επίσης

«Είμαστε έτοιμοι»

«Είμαστε έτοιμοι»

Ο Χριστόδουλος Κολόμβος εμφάνισε την πίστη του και την επιθυμία για νίκη στην κάμερα του gavros.gr.

«Μας λείπει η τακτική»

«Μας λείπει η τακτική»

Ο Χάρης Παυλίδης στην κάμερα του gavros.gr για τα επόμενα πολύ δύσκολα παιχνίδια για την ομάδα πόλο Γυναικών.