Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νίκη στη Λεωφόρο παραμονή πρωτοχρονιάς! (vid)

Νίκη στη Λεωφόρο παραμονή πρωτοχρονιάς! (vid)
Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015 - 11:42

Στις 31 Δεκεμβρίου 1978 σημειώθηκε μια από τις σπουδαιότερες νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν εκτός έδρας στη Λεωφόρο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και κατάφεραν να τον κερδίσουν.

Το τελικό σκορ ήταν 2-3 για τον Ολυμπιακό, που σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έδειξε πόσο πολύ ήθελε το παιχνίδι, ενώ είχε και την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο Θρύλος άνοιξε το σκορ μόλις στο 15' με τον Κατσαβάκη. Ο ΠΑΟ αντέδρασε και ισοφάρισε στο 20' με τον Άλβαρες, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε ξανά προβάδισμα στο σκορ με τον Λοσάντα στο 36'.

Ο ΠΑΟ ισοφάρισε εκ νέου με τον Άλβαρες στο 44', αλλά οι Πειραιώτες έδωσαν το τελειωτικό χτύπημά τους στο 53' με τον Κρητικόπουλο, που διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι Πειραιώτες πέρασαν ωραία το υπόλοιπο της ημέρας και την πρωτοχρονιά, εν αντιθέσει με τους ηττημένους.

Διαβάστε επίσης

Πρωτοχρονιά στη Δράμα και νίκη

Πρωτοχρονιά στη Δράμα και νίκη

Κι όμως, υπάρχει και σήμερα παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Εκείνο διεξήχθη την Πρωτοχρονιά του 1962, με την ομάδα να κερδίζει με 1-3 τη Δόξα.

Με Ντάρκο και Λούα Λούα (vid)

Με Ντάρκο και Λούα Λούα (vid)

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 29 Δεκεμβρίου 2007 την Skoda Ξάνθη στο Ναό και παίρνει τη νίκη με 2-1. Λούα Λούα και Κοβάσεβιτς οι σκόρερ του Θρύλου.