Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σιδέρης, πεντάρα και… τελικός

Σιδέρης, πεντάρα και… τελικός
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 - 08:39

Σαν σήμερα, το 1963, ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Άρη, στον επαναληπτικό του 1-1 της Θεσσαλονίκης και ήθελε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνα ήταν ο δεύτερος ημιτελικός.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν μόλις στο 5’ με γκολ του Ψύχου. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης εκείνης όμως, ήταν ο θρυλικός γκολτζής, Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος πέτυχε 4 τέρματα.

Στο 42’, στο 44’, στο 50’ και στο 85’ είχε σκοράρει ο Έλληνας επιθετικός, με τους Θεσσαλονικείς το μόνο που κατάφεραν, ήταν να μειώσουν αρχικά σε 4-1, στο 62’ με τον Φιλίππου και στον 90’ να γράφει το τελικό σκορ ο Χατζηκώστας.

Αυτό το 5-2 έφερε τον Ολυμπιακό στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης όπου αντιμετώπισε τον Πιερικό και μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης

Παρουσιάστηκαν οι σταρ!

Παρουσιάστηκαν οι σταρ!

Σαν σήμερα το 1999, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρουσίασε τους Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς. Άλλα προσέφερε ο ένας και σχεδόν τίποτα ο άλλος.

Μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ

Μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟ

Σαν σήμερα το 1955, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει με 2-1 εκτός έδρας τον ΠΑΟ για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ελλάδας.

«Γκρεμίστηκε» το δημαρχείο για τον Λάγιος τον Θεό

«Γκρεμίστηκε» το δημαρχείο για τον Λάγιος τον Θεό

Σαν σήμερα το 1988, ο Ολυμπιακός φέρνει στο λιμάνι τον Λάγιος Ντέταρι και πραγματοποιεί μία από τις πιο σπουδαίες και ακριβές μεταγραφές εκείνης της εποχής, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους ΓΑΥΡΟΥΣ.