Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Του Μπουκοβί την ομαδάρα, την λένε Ολυμπιακάρα

Του Μπουκοβί την ομαδάρα, την λένε Ολυμπιακάρα
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 - 08:46

Σαν σήμερα, το 1965, ο Ολυμπιακός κατακτά το 12ο Κύπελλο Ελλάδος της ιστορίας του και μάλιστα μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Μερικές εβδομάδες πριν από τον τελικό απέναντι στον ΠΑΟ, έχει φτάσει στον Πειραιά ο Μάρτον Μπούκοβι και έχει πιάσει δουλειά ως προπονητής του Θρύλου.

Ο Ούγγρος κάνει σπουδαία δουλειά και η ομάδα πηγαίνει πανέτοιμη στον τελικό κόντρα στους «πράσινους» μπροστά σε 40.000 κόσμο.

Μόλις στο 5’ οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν το προβάδισμα χάρη σε γκολ του Γιώργου Σιδέρη, με το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος (στο 25’ είχε δοκάρι ο Λουκανίδης) και το Κύπελλο να κάνει την… βόλτα του στον Πειραιά.

Οι οπαδοί του Θρύλου αποθεώνουν τους παίκτες και τον Μπούκοβι για την κατάκτηση του Κύπελλου, ενώ αργότερα ο Νίκος Γουλανδρής, ο ευεργέτης της ομάδας, διοργάνωσε γιορτή στο «Γκραν Σαλέ», με τον γνωστό φίλαθλο της ομάδας, Τώνη Μαρούδα να τραγουδά.

Ο πολυνίκης του θεσμού Ολυμπιακός, άφησε πάλι τον ΠΑΟ να ψάχνει τι έφταιξε και δεν κατάφερε για άλλη μία φορά να κατακτήσει τον τίτλο.

Διαβάστε επίσης

Σιδέρης, πεντάρα και… τελικός

Σιδέρης, πεντάρα και… τελικός

Σαν σήμερα, το 1963, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Άρη σε επαναληπτικό αγώνα για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και κατάφερε να επιβληθεί με 5-2 φτάνοντας στον τελικό.

Παρουσιάστηκαν οι σταρ!

Παρουσιάστηκαν οι σταρ!

Σαν σήμερα το 1999, ο Σωκράτης Κόκκαλης παρουσίασε τους Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς. Άλλα προσέφερε ο ένας και σχεδόν τίποτα ο άλλος.

«Γκρεμίστηκε» το δημαρχείο για τον Λάγιος τον Θεό

«Γκρεμίστηκε» το δημαρχείο για τον Λάγιος τον Θεό

Σαν σήμερα το 1988, ο Ολυμπιακός φέρνει στο λιμάνι τον Λάγιος Ντέταρι και πραγματοποιεί μία από τις πιο σπουδαίες και ακριβές μεταγραφές εκείνης της εποχής, προκαλώντας φρενίτιδα ενθουσιασμού στους ΓΑΥΡΟΥΣ.

Πρώτο νταμπλ στο μπάσκετ

Πρώτο νταμπλ στο μπάσκετ

Σαν σήμερα το 1976, ο Ολυμπιακός κέρδισε στον τελικό του Κυπέλλου μπάσκετ την ομάδα της ΑΕΚ και έκανε το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του τμήματος.