Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παλικαρίσια νίκη μπροστά στους ΓΑΥΡΟΥΣ (vid)

Παλικαρίσια νίκη μπροστά στους ΓΑΥΡΟΥΣ (vid)
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 - 08:55

Μία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές του Ολυμπιακού, ήταν και η 20η Σεπτεμβρίου του 2000. Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από εκείνη την ημέρα όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λιόν με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπροστά σε χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ απέδειξαν πως μπορούν να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο επισκεφθεί την έδρα τους, ακόμη και αν είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 18ο λεπτό ο Πίτερ Οφορίκουε έπειτα από ωραία σέντρα του Λουτσιάνου.

Στο 34’ ο «μάγος» Τζιοβάνι έγραψε το 2-0 με υπέροχο πλασέ μέσα από την περιοχή από σέντρα-διαβήτη του Γεωργάτου.

Στο 88’ οι παίκτες της Λιόν μείωσαν σε 2-1 το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με γκολ του που σημείωσε ο εκλιπών, Μαρκ Βιβιάν Φοέ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού εκείνη τη σεζόν στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)

Σαν σήμερα, το 2002, ο Ολυμπιακός πέτυχε την ευρύτερη νίκη στην ιστορία του στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων επικρατώντας με 6-2 της Μπάγερ Λεβερκούζεν στους ομίλους του Champions League.

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, συνδυάστηκε από την γκολάρα του Γιαννακόπουλου στον αγώνα με την Πόρτο και τη νίκη με 1-0.