Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)

«Πάτησε» την φιναλίστ του Champions League (vid)
Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2016 - 12:18

Σαν σήμερα, το 2002, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν απέναντι στην Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και αυτό που θα ακολουθούσε δεν θα το φανταζόταν ούτε ο πιο φανατικός φίλος των «ερυθρόλευκων».

Πόσο μάλλον όταν πριν από μερικούς μήνες, η γερμανική ομάδα είχε βρεθεί στον τελικό της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης όπου και ηττήθηκε με 1-0 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ήταν καταιγιστικοί στην αναμέτρηση και επικράτησαν με το ευρύ 6-2 πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή τους και πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την ευρύτερη νίκη τους σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Οι Γερμανοί αν και βρέθηκαν να προηγούνται με γκολ του Σνάιντερ στο 22ο λεπτό έπειτα από λάθος εκτίμηση του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, δεν κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα και έπεσαν έρμαια στις ορέξεις των παικτών του Θρύλου.

Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν στο 27’ με αυτογκόλ του Κλάιν και στο 38’ ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έφερε τον Ολυμπιακό από πάνω.

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έγραψε το 3-1 μετά από υπέροχη επέλαση και σέντρα του Χρήστου Πατσατζόγλου.

Στο 63’ και πάλι ο «Τζόλε» σκόραρε και πέτυχε το 4-1 με πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, για να έρθει στο 73’ ο αρχηγός του Θρύλου να κάνει το χατ τρικ στην μεγαλύτερη βραδιά της καριέρας του.

Στο 78’ σκόραρε και πάλι ο Σνάιντερ για τους Γερμανούς, αυτή τη φορά με πέναλτι και μείωσε σε 5-2.

Οι Πειραιώτες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και με υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Ζέτεμπεργκ έγραψεν το τελικό 6-2 στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης.

Μία σπουδαία εμφάνιση και νίκη που θα μείνει αξέχαστη στους φίλους του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Γκολάρα από το... κέντρο (vid)

Η πρώτη αναμέτρηση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, συνδυάστηκε από την γκολάρα του Γιαννακόπουλου στον αγώνα με την Πόρτο και τη νίκη με 1-0.