Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκριση στη φάση των «16» (vid)

Πρόκριση στη φάση των «16» (vid)
Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016 - 12:49

Σαν σήμερα το 2013, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ομάδα της Άντερλεχτ για την έκτη και τελευταία αγωνιστική στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες με νίκη περνούσαν σίγουρα και σε ένα γήπεδό όπου... ζεμάτιζε, μπόρεσαν να κάνουν σπουδαία πράγματα και να πάρουν αυτό που άξιζαν. Την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είχε για ηγέτη σε εκείνο το ματς τον μεγάλο Σαβιόλα. Ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό με αριστερό σουτ, αλλά η Άντερλεχτ απάντησε με τον Κλίεσταν στο 39'. Ο Ολυμπιακός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και πήρε προβάδισμα ξανά στο σκορ με τον Σαβιόλα στο 58'. Εκεί η Άντερλεχτ δεν άντεξε και μετά από δύο χαμένα πέναλτι, το τρίτο με τον Ντομίνγκες ήταν εύστοχο.

Στις καθυστερήσεις ο Αργεντινός έκανε το 3-1, χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό, σε μια πραγματικά ονειρεμένη χρονιά για την ομάδα, που φαινόταν πως δεν θα σταματούσε πουθενά.

Διαβάστε επίσης

Δύο ευρωπαϊκές νίκες, δύο προκρίσεις!

Δύο ευρωπαϊκές νίκες, δύο προκρίσεις!

Σαν σήμερα, το 2009 και το 2014, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League κόντρα σε Άρσεναλ και Μάλμε, καταφέρνοντας να πάρει ισάριθμες νίκες και προκρίσεις.