Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ισοπέδωσε την Βέρντερ και προκρίθηκε στους «16» (vid)

Ισοπέδωσε την Βέρντερ και προκρίθηκε στους «16» (vid)
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 - 08:54

Σήμερα συμπληρώνονται 9 χρόνια από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βέρντερ Βρέμης στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι είχαν κερδίσει και εκτός έδρας τους Γερμανούς, πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση και προκρίθηκαν πανηγυρικά στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού.

Ο Ιεροκλής Στολτίδης ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ μόλις στο 12’ με δυνατό μακρινό σουτ και έδωσε άλλον… αέρα στους Πειραιώτες.

Οι Γερμανοί άσκησαν πίεση στη συνέχεια για να ισοφαρίσουν, όμως ο Αντώνης Νικοπολίδης και οι συμπαίκτες του άντεξαν και αποσόβησαν τις όποιες προσπάθειες των «πράσινων».

Για να έρθει στο 70’ ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς με την κλασσική του κίνηση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με καρφωτή κεφαλιά να «γράψει» το 2-0 και να βάλει τον Θρύλος με το… ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Στολτίδης και πάλι ήταν αυτός που σκόραρε και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι στο τέλος το πανηγύρισαν όπως τους άξιζε μαζί με τους υπέροχους ΓΑΥΡΟΥΣ που είχαν κατακλύσει τον Ναό.

Διαβάστε επίσης

Πρόκριση στη φάση των «16» (vid)

Πρόκριση στη φάση των «16» (vid)

Σαν σήμερα το 2013, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 της Άντερλεχτ στον Ναό και μπόρεσε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Champions League.

Δύο ευρωπαϊκές νίκες, δύο προκρίσεις!

Δύο ευρωπαϊκές νίκες, δύο προκρίσεις!

Σαν σήμερα, το 2009 και το 2014, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League κόντρα σε Άρσεναλ και Μάλμε, καταφέρνοντας να πάρει ισάριθμες νίκες και προκρίσεις.