Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπαλάρα και δυάρα (vid)

Μπαλάρα και δυάρα (vid)
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 - 08:51

Σαν σήμερα το 1998, στην προσπάθειά του για να περάσει στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Ολυμπιακός έπαιξε με την Κροάσια Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Εκείνη η ομάδα πετούσε, είχε πάρει το 2-2 στην Πορτογαλία από την Πόρτο και ετοιμαζόταν για μεγάλα πράγματα. Μέσα σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα.

Ευκαιρίες επί ευκαιριών, με τον Θρύλο να ανοίγει τελικά το σκορ με τον Αλεξανδρή στο 22ο λεπτό, με γυριστό σουτ και αφού οι αντίπαλοι είχαν αποδιοργανωθεί.

Και στο 80' η αποθέωση. Μπαλιά του Γιαννακόπουλου στον... παππού, μια-δυο προσποιήσεις και 2-0 στο Μαρούσι, που έγινε σεισμός.

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, που χρωστάει πολλά και στον Ελευθερόπουλο, που τότε έκανε τις εμφανίσεις της ζωής του.

Διαβάστε επίσης

Με γκολάρα του Μάριτς (vid)

Με γκολάρα του Μάριτς (vid)

Με μια... οβίδα του Μάριτς από 35 μέτρα, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σήμερα το 2006 με 1-0 από την έδρα του Ηρακλή.

Την... πάτησε (vid)

Την... πάτησε (vid)

Σαν σήμερα το 2016, η ομάδα του Ολυμπιακού αντιμετώπισε στον Ναό την υπερφίαλη ΑΕΚ και την έσκισε με 3-0 με γκολ των Ιντέγε, Μαρτίνς και Φορτούνη.

ΘΡΙΑΜΒΟΣ! (vid)

ΘΡΙΑΜΒΟΣ! (vid)

Από τις σπουδαιότερες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και μάλιστα εκτός έδρας. Σαν σήμερα το 2-3 του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ, μέσα στο «Έμιρεϊτς».

«Λύγισε» και τη Λίβερπουλ (vid)

«Λύγισε» και τη Λίβερπουλ (vid)

Σαν σήμερα το 2004, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στον Ναό. Η Λίβερπουλ ήταν η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης.