Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κούπα με ρεκόρ!

Κούπα με ρεκόρ!
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 - 13:55

Ιστορικό είναι το ματς της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ σαν σήμερα το 2001. Ο Ολυμπιακός νικάει 3-1 τον Ηρακλή και πετυχαίνει ένα εκπληκτικό ρεκόρ (το οποίο θα σπάσει ο ίδιος μετά από 5 χρόνια): κάνει τη 15η διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα. Μόνο η ομάδα που έχει τον Ριβάλντο, τον Γιάγια Τουρέ και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στη σύνθεσή της θα καταφέρει να κάνει μία περισσότερη.

Οι «ερυθρόλευκοι», σε αυτήν την περίπτωση, έχουν αρχίσει το σερί τους στις 7 Ιανουαρίου και μέσα σε αυτό νικούν τόσο τον Παναθηναϊκό, όσο και την ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το τελευταίο παιχνίδι στο οποίο είχε χάσει βαθμούς ήταν με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Γενάρη (ήττα με σκορ 2-1).

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, εξασφαλίζει στον Ολυμπιακό την κατάκτηση του πέμπτου διαδοχικού πρωταθλήματος και βάζει την ομάδα σε πορεία ισοφάρισης ρεκόρ των έξι που είχε κατακτήσει από το 1954 έως το 1959.

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου ανοίγει το σκορ, στο 42’, αλλά ο Αλέξης Αλεξανδρής ισοφαρίζει στο 51’, ο Λάμπρος Χούτος δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 78’ και στο 92’ σφραγίζει τη νίκη ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα!

Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα!

Σαν σήμερα το 1997 ο Θρύλος κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό τρόπαιο στη Ρώμη κόντρα στην Μπαρτσελόνα.