Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!

Το πρώτο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού!
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 - 19:11

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία χάντμπολ κάνει αφιερώματα σε όλες τις χώρες για τους πρωταθλητές. Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εκεί ο Θρύλος ήταν η ομάδα που σήκωσε την κούπα μετά από μια εντυπωσιακή σειρά στους τελικούς των πλέιφ και μια επική ανατροπή από το 0-2 της ΑΕΚ στο 3-2 για τον Ολυμπιακό!

Με το σχετικό αφιέρωμα να αναφέρει πώς «μετά από μια σειρά που κρίθηκε στα πέντε ματς, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο πρωταθλητή, νικώντας την ΑΕΚ με 3-2. Η οποία ξεκίνησε τη σειρά πιο δυνατά, κατακτώντας τη νίκη στα δύο πρώτα ματς, πριν ο Ολυμπιακός ανατρέψει τα δεδομένα.

Πετυχαίνοντας τρεις νίκες στη σειρά, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής με 24-23 στον πέμπτο τελικό. Ήταν το 55ο πρωτάθλημα στην ιστορία, όπου χρειάστηκε ο πρωταθλητής να σημειώσει τρεις νίκες στους τελικούς για να πάρει το τρόπαιο. Ήταν η πιο ανταγωνιστική σεζόν στην ιστορία, καθώς για πρώτη φορά το πρωτάθλημα κρίθηκε στον 5ο τελικό».

Σημειώνεται ακόμα ότι «Σε ατομικό επίπεδο το πρωτάθλημα αυτό είναι ένα εντυπωσιακό, ατομικό επίτευγμα για τον τερματοφύλακα Κώστα Τσιλιμπάρη που κατέκτησε το 24ο τρόπαιο της καριέρας του, με 9η διαφορετική ομάδα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, έκανε πολύ δυνατή χρονιά και στην κανονική περίοδο με απολογισμό 19 νίκες, 2 ισοπαλίες -η μία με την ΑΕΚ- και μόλις μία ήττα».

Διαβάστε επίσης