Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρωταθλητής και πάλι ο Ολυμπιακός!

Πρωταθλητής και πάλι ο Ολυμπιακός!
Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018 - 22:34

Απόλυτος κυρίαρχος σε ένα ακόμα σπορ. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πυγμαχίας για δεύτερη σερί χρονιά στους Άνδρες.

Ο Θρύλος εξασφάλισε τον τίτλο από την τρίτη ημέρα των αγώνων που διεξάγονται στην Πάτρα. Έχοντας αποκτήσει τόσο μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο κατά τη διάρκεια της Κυριακής (09/12), της τελευταίας ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Είναι μια τεράστια επιτυχία κι ένας ακόμα θρίαμβος για τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο στον κόσμο, σε ένα ακόμα άθλημα. Πρωταθλητής παντού ο Θρύλος! Στην Πυγμαχία πήρε τον τίτλο από το Σάββατο, ημέρα των ημιτελικών.

Ο απολογισμός της τρίτης ημέρας ήταν πραγματικά εντυπωσιακός. Ο Ολυμπιακός μέτρησε έξι προκρίσεις στους τελικούς της Κυριακής έχοντας ήδη κατοχυρώσει εννέα μετάλλια στους Άνδρες και δύο στις γυναίκες. Παράλληλα ο Θρύλος διεκδικεί την πρωτιά σε πέντε κατηγορίες.

Δεύτερος σερί τελικός για τον Τσανικίδη

Η «αυλαία» άνοιξε με την «ερυθρόλευκη» μονομαχία ανάμεσα σε Αλέξανδρο Τσανικίδη και Γιώργο Χορβαλάκο στα 64 κιλά. Ο πρωταθλητής Αλέξανδρος Τσανικίδης επικράτησε στα σημεία και έτσι πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (09/12) όπου θα δοκιμάσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Από την άλλη ο Γιώργος Χορβαλάκος πήρε δύο νίκες στη διοργάνωση και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο για δεύτερη σερί χρονιά.

Στην άλλη «ερυθρόλευκη» μονομαχία ανάμεσα σε Πουλίκο Τσαγκράκο και Βεϊσι Αράς ο πρώτος προκρίθηκε άνευ αγώνα στον τελικό μιας και ο δεύτερος ήταν τραυματίας. Έτσι ο Πουλίκος Τσαγκράκος θα έχει και αυτόν την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο του στην κατηγορία των 64 κιλών, ενώ ο Βεϊσι με απολογισμό δύο νίκες κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Ερυθρόλευκος» τελικός

Από κει και πέρα, ο τελικός των 75 κιλών θα έχει άκρως «ερυθρόλευκο» χρώμα αφού οι Παύλος Τσαγκράκος και Φώτης Τζότζος προκρίθηκαν πανηγυρικά από την ημιτελική φάση αποκλείοντας τους Στέφανο Λέσση του ΠΑΟ Κέρκυρας και Γκαλστιάν Γκεβόρκ του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Την αρχή έκανε ο πρωταθλητής Παύλος Τσαγκράκος που νίκησε στα σημεία τον αντίπαλό του και θα έχει και αυτός την ευκαιρία να παραμείνει στον θρόνο του. Ακολούθησε ο συναρπαστικός και καθοριστικός αγώνας του Φώτη Τζότζου με τον Γκεβόρκ Γκαλστιάν του ΠΑΟΚ στον οποίο ο αθλητής του Θρύλου με σπουδαία εμφάνιση και ανατροπή μετά τον 1ο γύρο πανηγύρισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό. Έτσι οι δυο αθλητές του Ολυμπιακού, μετά την περσινή τους «μονομαχία» στον ημιτελικό φέτος θα συναντηθούν και πάλι αλλά αυτή τη φορά στον τελικό.

Στην κορυφή η Ασλανίδη

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι αγώνες των γυναικών με την Κυριακή Ασλανίδη να αναδεικνύεται για δεύτερη διαδοχική σεζόν πρωταθλήτρια Ελλάδας, επικρατώντας στα σημεία της Αθηνάς Ορτολάνο. Στο βάθρο ανέβηκε επίσης και η Κωνσταντίνα Γιδάκου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 75κιλών.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων των Γυναικών, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους ημιτελικούς των Ανδρών στις υπόλοιπες κατηγορίες. Ο Γιώργος Καραλής, μετά τη σπουδαία πορεία και τις δυο διαδοχικές προκρίσεις, τις προηγούμενες ημέρες, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, λόγω τραυματισμού στον ημιτελικό των 81 κιλών με τον Πολυνίκη Καλαμάρα του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό, ολοκληρώνοντας την παρουσία του με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ωστόσο και αυτός συνέβαλε τα μέγιστα, όπως και οι υπόλοιποι αθλητές του Θρύλου, στην κατάκτηση του πρωτάθλήματος!

Ο Παναγιώτης Κυρίμης ήταν ο επόμενος αθλητής του Ολυμπιακού που εξασφάλισε την πρόκριση στους τελικούς της Κυριακής. Ο πρωταθλητής του Θρύλου, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα νίκησε στα σημεία τον Θεοχάρη Τσαουσίδη του Αγίου Δημητρίου και την Κυριακή θα έχει και αυτός την ευκαιρία να διατηρήσει τον τίτλο του!

«Ερυθρόλευκο» χρώμα είχε και ο τελευταίος αγώνας της βραδιάς αφού στον ημιτελικό των 91+ ο Λάμπρος Αναστασάκος νίκησε στα σημεία τον Αλέξανδρο Γκαρβάνη του ΜΑΣ Αίαντα και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό που του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Διαβάστε επίσης

Στην κορυφή η Ασλανίδη (vid)

Στην κορυφή η Ασλανίδη (vid)

Η πυγμάχος του Θρύλου είναι για δεύτερη σερί χρονιά Πανελλήνια πρωταθλήτρια στην κατηγορία των 75 κιλών.