Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ανασκόπηση του ελληνικού πινγκ πονγκ για το 2018

Η ανασκόπηση του ελληνικού πινγκ πονγκ για το 2018
Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019 - 12:46

Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση άφησε πίσω της μία ακόμα πολύ αποδοτική χρονιά.

Την κορυφαία στιγμή στον χρόνο, αποτέλεσε η ανάδειξη του Γιάννη Σγουρόπουλου σε πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων για 2η σερί αγωνιστική περίοδο! Το πέτυχε πέρσι στο Γκιμαράες εντυπωσιάζοντας τους πάντες, το πέτυχε και φέτος στο Κλουζ Ναπόκα!

Κατάφερε δηλαδή, κάτι ακόμα πιο δύσκολο και δημιούργησε απίστευτο ρεκόρ για το άθλημα στην Ελλάδα. Ο Ελευσίνιος άσος εμφάνισε κι άλλες διακρίσεις, πιστοποίησε τη μεγάλη του κλάση κι έδειξε την εξαιρετική προοπτική του για τη συνέχεια στην ανδρική πλέον κατηγορία.

– Πήρε την 5η θέση στο απλό στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων.

– Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο όπεν νέων του Βελγίου, σε απλό και ομαδικό.

– Μπήκε στα προημιτελικά σε απλό και διπλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21.

– Ανέβηκε στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης νέων, η υψηλότερη θέση, που εμφάνισε ποτέ Έλληνας αθλητής, γενικά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης

Από κει και πέρα σηματοδότησε πολύ ενθαρρυντικό γεγονός για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης η ποικιλία των επιτυχιών σε διαφορετικές ηλικίες.

– Ο Παναγιώτης Γκιώνης επανέλαβε την περσινή διάκριση στο Ζάγκρεμπ και αναδείχτηκε ξανά νικητής στο απλό του όπεν Challenge της Κροατίας.

– Η εθνική ομάδα των γυναικών κατέκτησε την 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες και η Κατερίνα Τόλιου έφτασε ένα βήμα από τα ημιτελικά.

– Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών πήρε με νέα πρωτιά σε όμιλο, όπως και το 2017, την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού.

– Η εθνική νέων πήρε και φέτος την 8η θέση στην Ευρώπη, μάλιστα πλησίασε στην εξασφάλιση μεταλλίου.

Διαβάστε επίσης