Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει η… «Πανάθα» να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!

Θέλει η… «Πανάθα» να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!
Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2023 - 19:07

Το χρονικό του σκανδάλου που έχει συμβεί στο Πινγκ Πονγκ, είναι γνωστό με την αλληλουχία των γεγονότων να αποδεικνύει και να προδίδει τον μηχανισμό που έχει στηθεί για να κάνει το άσπρο μαύρο.

Την Τρίτη ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έβγαλε ανακοίνωση, παίρνοντας την… σκυτάλη από το αντιολυμπιακό σάιτ του ειδικού σκοπού. Μέσα στην φούρια τους να απαντήσουν, έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους, επιβεβαιώνοντας επ' ακριβώς την ανακοίνωση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. Οι μάσκες έπεσαν, αφού εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκαν ανοιχτά ποιανού τα… χατίρια εξυπηρετεί η Ομοσπονδία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Κατάφεραν να αποδείξουν δημοσίως ότι λειτουργούν ως γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α, θυμίζοντας αξέχαστες εποχές μιας άλλης Ομοσπονδίας, που συστεγαζόταν στο Ο.Α.ΚΑ, ώστε να γίνονται δια ζώσης οι επαφές με τους παράγοντές τους. Ίσως μια σύγχυση -από τον αποκλεισμό στο ευρωπαϊκό κύπελλο βόλεϊ- να διακατέχει τους διοικούντες του ΠΑΟ. Ίσως η τύπου χρυσόψαρου (σχεδόν... πορτοκαλί) αμνησία να τους μπερδεύει.

Δεν εξηγείται αλλιώς ο χαρακτηρισμός της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ως «ευγενές άθλημα», τη στιγμή που οι ίδιοι είχαν δημιουργήσει λίγα χρόνια πριν συνθήκες τρομοκρατίας, με τρεις αστυνομικές κλούβες να επιστρατεύονται στο κλειστό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό.

Ίσως τα όσα θλιβερά είχαν συμβεί τότε, που μέλος της ομοσπονδίας ήταν ο πατέρας του νυν προέδρου της, να έγιναν σε άλλο άθλημα, «αγενές»... Αν η ανακοίνωση του ΠΑΟ δεν έχει γραφτεί σε... δημοσιογραφικά γραφεία, θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι αγνοούν και τους κανονισμούς. Είναι αυτό που λένε θέλει η... «Πανάθα» να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει...

ΥΓ1. Θα περίμενε κανείς ότι οι λίγοι σοβαροί διοικητικοί παράγοντες του Π.Α.Ο δε θα δεχθούν τον διορισμό του τίτλου από την Ομοσπονδία, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν τους άφησαν οι φίλοι του ευγενούς αθλήματος... Σε ποιό άθλημα άλλωστε θα διεξάγονταν τελικοί στους οποίους μια ομάδα θα αγωνιζόταν χωρίς κανέναν βασικό;

ΥΓ2. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό σε ένα ευγενές άθλημα είναι το fair play. Fair play οχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στο διοικητικό επίπεδο. Όσο η διοίκηση του ΠΑΟ συμπορεύεται η καθοδηγείται από το συγκεκριμένο site, είναι υποκριτικό να μιλάει για ευγενή αθλήματα.

Διαβάστε επίσης