Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πέμπτη η Πέρρα στη Σαγκάη

Πέμπτη η Πέρρα στη Σαγκάη
Κυριακή, 15 Μαΐου 2011 - 19:30

Με σουβενίρ την 5η θέση στο τριπλούν του δεύτερου μίτινγκ της σειράς Diamond League θα επιστρέψει από τη Σαγκάη η Αθανασία Πέρρα.

Η τριπλουνίστρια του Θρύλου, στην πρώτη της εμφάνιση στον ανοικτό στίβο, μπορεί να μην έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού (27 Αυγούστου - 4 Σεπτεμβρίου), ωστόσο στάθηκε αξιοπρεπέστατα και με καλύτερο άλμα (το δεύτερο) στα 14,05μ. κατάφερε να πλασαριστεί ψηλότερα από τη Σλοβένα Σνεζάνα Ρόντιτς, την Κουβανή Μέιμπελ Γκέι, τη Ρωσίδα Άννα Πιάτικ, την Κινέζα Ξιε Λιμέι και την Πολωνή Μαλγκορζάτα Τριμπάνσκα.

Επί της ουσίας, η άλτρια της Σοφίας Μπακατσάκη έκανε την ίδια επίδοση με την Ναταλία Κουτιακόβα, αλλά η Ρωσίδα κατετάγη 4η καθώς είχε καλύτερο δεύτερο άλμα στα 13,87μ.

Η Πέρρα στο πρώτο της άλμα «προσγειώθηκε» στα 13,71μ., το δεύτερο μετρήθηκε 14,05μ., τα δύο επόμενα άλματά της ήταν άκυρα, η πέμπτη της προσπάθεια μετρήθηκε στα 13,52μ., ενώ άκυρη ήταν η έκτη και τελευταία.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση στο αγώνισμα πήρε η Κουβανή Γιαργκελίς Σαβίν με καλύτερο άλμα (το έκτο) στα 14,68μ., δεύτερη πλασαρίστηκε η Κινέζα Γιανμέι Λι με 14,35 και τρίτη κατατάχθηκε η Όλγα Ριμπάκοβα από το Καζακστάν με επίδοση στα 14,17μ.

Η Σαγκάη ήταν για την τριπλουνίστρια του Ολυμπιακού η αφετηρία μίας ανηφορικής διαδρομής , που θα έχει ενδιάμεσους σταθμούς και άλλα μίτινγκ της σειράς Diamond League, όπως του Όσλο (09/06), του Παρισιού (08/07), της Στοκχόλμης (29/07) και του Μπέρμιγχαμ (10/07) και τελικό προορισμό το κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού.

Διαβάστε επίσης

Δυνατή η Λυμπερτά

Δυνατή η Λυμπερτά

Κοντά στο όριο (16:41.49) για το Παγκόσμιο της Σαγκάης κολύμπησε η Λυμπερτά στους Μακεδονικούς.

Οι τρεις των Μακεδονικών

Οι τρεις των Μακεδονικών

Ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Δημήτρης Χασιώτης και ο Οδυσσέας Μελαδίνης ήταν οι τρεις κολυμβητές του Ολυμπιακού που πήραν μέρος στους «Μακεδονικούς».

Μήνυμα στον Θεοδωρακάκο

Μήνυμα στον Θεοδωρακάκο

Δεύτερη ευκαιρία στο μαραθώνιο του Βερολίνου εξετάζουν να δώσουν οι διοργανωτές στον Δημήτρη Θεοδωράκο.